16.11.14

Ν. Βούτσης: Δεν θα προδώσουμε τις αρχές και τις αξίες μας ...




...στην άσκηση της πολιτικής...
Συνέντευξη του Νίκου Βούτση στον Δημήτρη Γκάτσιο για τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της Κυριακής»
  1. Κύριε Βούτση, παρακολουθώντας την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, τον άκουσα να κάνει λόγο για ...ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Δηλαδή, εκλογές. Κάλπες, όμως, σημαίνουν και εκλογικοί συνδυασμοί. Τι θα γίνει με τα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τα στελέχη άλλων χώρων, που χτυπούν την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ;   

Για τη δικιά μας κουλτούρα η συνεργασία και η αξιοποίηση πολιτικών στελεχών του ευρύτερου χώρου δεν έχει μονοσήμαντη απεικόνιση στα ψηφοδέλτια και τις βουλευτικές έδρες. Έτσι λοιπόν εκτός από τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ορισμένων στελεχών που έγκαιρα και έμπρακτα αγωνίστηκαν εναντίον των μνημονιακών επιλογών, διαμορφώνονται και κοινωνικο-πολιτικές συμμαχίες που εκφράζονται με κοινή παρουσία στα κοινωνικά κινήματα για κρίσιμα θέματα, όπως επίσης και συνεργασίες που θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν σε τομείς της παραγωγικής ανασυγκρότησης στο πλαίσιο της αριστερής διακυβέρνησης.
Επ’ αυτών βέβαια θα αποφασίσουμε «στην ώρα τους και συλλογικά» όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή, ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχει κι ένας ζωντανός διάλογος με διαφορετικές απόψεις για το εύρος των συνεργασιών που θα εκφραστούν στα ψηφοδέλτιά μας.
  1. Θα σταθώ σε μία φράση του κ. Τσίπρα. «Υπάρχουν στιγμές, που πρέπει να διευρύνουμε τα μέτωπα της πάλης ακόμα και με συμμάχους που μας φαίνονται ασταθείς, ταλαντευόμενοι», είπε. Πέρα από τη Δημοκρατική Αριστερά, η προσέγγιση με την οποία ξεκίνησε, με ποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις, θα μπορούσατε να συνεργαστείτε; Ποιοι είναι οι «ασταθείς και ταλαντευόμενοι», που πρέπει να προσεγγίσετε;
Η πρόσφατη -πρωτόγνωρη σε ένταση και χρονική διάρκεια- κρίση γέννησε πλήθος πολιτικών διεργασιών και μεγάλων μετακινήσεων στο φάσμα Αριστερά-Δεξιά που κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει πριν μερικά χρόνια. Μπορεί να μην έχουμε εμπειρία διακυβέρνησης, πλην όμως έχουμε τη σοφία μιας πολύχρονης συνεχούς παρουσίας της Αριστεράς από όλες τις διαδρομές. Με αυτήν την έννοια μπορούμε να αξιολογήσουμε πραγματικές μετακινήσεις που γίνονται προς τον χώρο μας, τόσο από τη λαϊκή Δεξιά όσο και από αντιμνημονιακούς θύλακες της επιρροής του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: