14.11.14

Πέντε οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Ιταλία...

Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία τις τελευταίες ημέρες. Τρεις...
ηλικιωμένοι πέθαναν κατά την κατάρρευση των σπιτιών τους εξαιτίας κατολισθήσεων, ενώ ένας 70χρονος έχασε τη ζωή του από πνιγμό ενώ προσπαθούσε να τραβήξει την βάρκα του στην στεριά, στη Λίμνη Ματζιόρε.

Την περασμένη νύχτα, οι δύτες της πυροσβεστικής εντόπισαν το πτώμα ενός ακόμη άνδρα, τριάντα έξι ετών, σε πέτρινο μύλο της περιφέρειας Λομβαρδία, στο εσωτερικό του οποίου η στάθμη του νερού ξεπερνούσε τα δυο μέτρα.

Το θύμα ήταν δημοτικός υπάλληλος και προσπάθησε με κάθε τρόπο, μαζί με συναδέλφους του, να ανοίξει τις βαλβίδες που ελέγχουν την ροή των υδάτων δίπλα στον μύλο, ώστε να μειωθεί η στάθμη του νερού για να μην πλημμυρίσει κοντινό εστιατόριο.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της κακοκαιρίας παρέμειναν κλειστά, σήμερα, στο Μιλάνο, εξήντα σχολεία. Στην ιταλική συμπρωτεύουσα υπερχείλισαν χθες οι δυο παραπόταμοι Σέβεζο και Λάμπρο, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εκατόν είκοσι άτομα αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν, προσωρινά, τα σπίτια τους, και ο δήμαρχος της πόλης Τζουλιάνο Πιζαπία ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Παράλληλα, αυξάνεται ανησυχητικά η στάθμη του Πο, του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, μέσα στις επόμενες είκοσι τέσσερις ώρες υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης στις περιοχές Μορρέττο, Μπρεσέλο, Κολόρνο και Μετζάνι της βόρειας περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στη βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι. Στη Βενετία, τέλος, έκανε και πάλι την εμφάνισή του το γνωστό φαινόμενο της παλίρροιας.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι καιρικές συνθήκες πρόκειται να παρουσιάσουν και νέα, επιπλέον επιδείνωση, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: