26.11.14

Σταθάκης: Έρχονται εκλογές, προετοιμαζόμαστε...

«Ενημερωτικό χαρακτήρα είχαν οι συναντήσεις μας στο Λονδίνο»…

Είδε κάποια στελέχη του Capital ο κ. Σταθάκης, αλλά κανείς από αυτούς δεν ήταν ο κύριος Joerg Sponer, όπως τόνισε ο ίδιος ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στο Λονδίνο. Το ταξίδι είχε ενημερωτικό χαρακτήρα είπε και...
τόνισε πως έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν τέτοιες συναντήσεις, αφού το τελευταίο περίπου χρόνο έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για τις θέσεις του κόμματος, ενώ οι άξονες που παρουσιάστηκαν δεν διαφέρουν από εκείνες της παρουσίασης στη ΔΕΘ και στην Ουάσιγκτον. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τι είπαν στους επενδυτές, ο κ. Μηλιός απάντησε ότι αυτό που τους εξηγήσαμε είναι το πρόγραμμα μας και επειδή είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης είναι φιλικό προς μίας μακροχρόνια επενδυτική πολιτική”. Σε ερώτηση αν πιστεύουν ότι θα έχουμε εκλογές απάντησαν και οι δύο “ναι”. Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και αυτό μπορεί να γίνει με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε ο κ. Σταθάκης.

Οι περισσότερες ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Γιώργος Σταθάκης από τους επενδυτές που βρέθηκαν στη χθεσινή κλειστή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Merrill Lynch Bank of America στο Λονδίνο περιστράφηκαν γύρω από το ιδιωτικό χρέος, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και αν θα προβεί σε ακυρώσεις μνημονιακών νόμων.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με μία περιγραφή της κατάστασης στη χώρα όπως είναι τώρα και με αναφορά στα “κόκκινα” δάνεια. Γενικά υπήρχαν θετικές αντιδράσεις, αλλά υπήρξε και η κριτική και κάποιοι ήταν επιφυλακτικοί.

Μάλιστα, είχαν πρόσκληση για νέες μελλοντικές επαφές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: