28.11.14

Όλα τα σενάρια ανοιχτά μετά την ψυχρολουσία στο Παρίσι...

Σε δεινή θέση ο πρωθυπουργός μετά το «ναυάγιο» στο Παρίσι
Η ομολογία του Γκίκα Χαρδούβελη, σε συνομιλία που είχε με βουλευτές στο Κοινοβούλιο, ότι οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα καθιστά το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων περισσότερο ορατό από ποτέ.
Αν και ...
ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσπάθησε να εξωραΐσει την πραγματικότητα, κάποιες πληροφορίες τον φέρουν, στη σύσκεψη που είχε χθες με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου, να έβαλε στο τραπέζι το ενδεχόμενο επίσπευσης της προεδρικής εκλογής και κατ' επέκταση τον αιφνιδιασμό της αντιπολίτευσης καθώς, σε μια τέτοια περίπτωση, οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να προκηρυχθούν ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο.
Παράλληλα, η κυβέρνηση ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή τη συζήτηση του προϋπολογισμού, τον οποίο κατέθεσε μονομερώς και ακόμη και βουλευτές της συγκυβέρνησης τον χαρακτηρίζουν «ονείρωξη».
Βρίσκεται δε προ του σοβαρότατου ενδεχομένου να υποχρεωθεί στην αναθεώρησή του, ακόμη και σχεδόν αμέσως μετά την ψήφισή του. Κι αυτό διότι αν δεν μεταπείσει τους δανειστές ως προς το ύψος του δημοσιονομικού κενού, θα υποχρεωθεί στη λήψη μέτρων ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
Πλέον απίθανη μοιάζει η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, αλλά ούτε και στη σύνοδο κορυφής της 18ης και της 19ης του μήνα.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: