26.11.14

ΣΥΡΙΖΑ: "Ή εμείς ή αυτοί"...

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να πάρει μαζικά και μαχητικά μέρος στην...
πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου και με το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί», τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «η καταστροφική πολιτική αυτής της κυβέρνησης δεν θα σταματήσει, αν δεν την σταματήσουμε».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσε για έξοδο από το μνημόνιο, προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, προετοιμάζεται για νέα σκληρά μέτρα».

Στην Ελλάδα, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, με το 44% του πληθυσμού (σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας) να βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας, με 1,3 εκατομμύρια ανέργους οι οποίοι είναι χωρίς δουλειά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους και με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού να ζει με το άγχος για το αύριο, η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης- φιάσκο με την τρόικα σχεδιάζει:

– Να δώσει τη χαριστική βολή στα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με νέες μειώσεις στις συντάξεις που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική εξαθλίωση των συνταξιούχων.

– Να ισοπεδώσει τη δημόσια παιδεία και να διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

– Να καταργήσει επί της ουσίας το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση.

– Να συνεχίσει ανενόχλητη τις απολύσεις στο Δημόσιο και να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Σ” αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο προϋπολογισμός που έχει καταθέσει, ο οποίος συρρικνώνει ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές δαπάνες, αυξάνει τους φόρους, ακυρώνει κάθε αναπτυξιακή προοπτική και προωθεί νέες ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και των συμφερόντων του ελληνικού λαού, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόνη λύση, ανατροπή», σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, που καλεί τον ελληνικό λαό «μαζικά και μαχητικά, όλες και όλοι, να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε, στη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία της 27ης Νοέμβρη»...
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: