20.11.14

"Συνάντηση για εκλογές και συμφωνία για τον Πρόεδρο"...

"Αν μας ζητηθεί θεσμικά συνάντηση από τον πρωθυπουργό οφείλουμε να πάμε. Ατζέντα της συνάντησης θα πρέπει να είναι το πότε θα πάμε σε εκλογές, ώστε...
να μην έχουμε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, αλλά και να συμφωνήσουμε στο πρόσωπο που θα προτείνουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ για το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ απέκλεισε περίπτωση συμφωνίας για το χρέος. 

"Δεν υπάρχει περιθώριο οποιασδήποτε συμφωνίας γύρω από το χρέος και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα" επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντίστοιχη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. "Είναι διαφορετικό αν μας ζητήσει συνάντηση για θέματα της αρμοδιότητάς του. Σε μια τέτοια περίπτωση θα τον ακούσουμε" τόνισε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα προς την τρόικα και άλλα κέντρα όπως σημείωσε με νόημα: "Όποια προσπάθεια και αν γίνει εκ μέρους της τρόικας και άλλων κέντρων να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία, αυτή θα πέσει στο κενό" τόνισε.

Κριτική για τις συναντήσεις

Στη συνεδρίαση της ΠΓ ασκήθηκε κριτική από την αριστερή αντιπολίτευση στις επισκέψεις Σταθάκη και Μηλιού στο Λονδίνο και τις συναντήσεις τους με funds. "Δεν έχουν νόημα τέτοιου είδους συναντήσεις, δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με τα γεράκια των αγορών" ήταν ο κοινός τόπος των τοποθετήσεων της Αριστερής Πλατφόρμας, ενώ ο Γιάννης Μηλιός χαμήλωσε τους τόνους υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν προτάσεις μεγάλων funds από το 2012 , προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως μάλιστα είπε το περίεργο είναι ότι οι εκπρόσωποι των funds στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις συμφωνούν με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στα ραπόρτο όμως που αποστέλλουν λένε άλλα.

Στην Κύπρο την 1η Δεκεμβρίου 

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για τις επισκέψεις του σε Μαδρίτη και Φλωρεντία, ενώ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο την 1η Δεκεμβρίου...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: