7.11.14

Η «μεγαλομανία» του υπουργείου Τουρισμού...

ναζιστική ολυμπιάδα

Αν και η επίμαχη σκηνή μετά την παρουσίαση αφαιρέθηκε, δεν αφαιρέθηκε η μεγαλομανία της στερεότυπης παρουσίασης της Ελλάδας ως χώρα των Θεών, των μύθων και των αρχαίων ηρώων ...
Ανιστόρητη στην καλύτερη περίπτωση η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού που παραλίγο να ρεζιλέψει τη χώρα διεθνώς. Ένα βίντεο που...
προβλήθηκε στο Λονδίνο για τον ελληνικό τουρισμό αποσύρθηκε άρον άρον μετά την επισήμανση ότι στη διάρκειά του υπήρχαν «ένδοξες» στιγμές από τη Χιτλερική Ολυμπιάδα του 1936.
Η εφημερίδα Guardian αμέσως επεσήμανε τη γκάφα και ειδοποίησε τους εκπροσώπους της Ελλάδας που «έκοψαν» τις επίμαχες στιγμές του Αδόλφου.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα αναμνηστικό βίντεο που περιλαμβάνει και υλικό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατά λάθος όμως υπήρχε μέσα και η σκηνή με την Ολυμπιάδα του 1936 που διορθώθηκε αμέσως». Τελικά ευτυχώς έστω και την τελευταία στιγμή δεν προβάλαμε ως χώρα την «ανωτερότητα της λευκής φυλής» στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας.  
Αν και η επίμαχη σκηνή μετά την παρουσίαση αφαιρέθηκε, δεν αφαιρέθηκε η μεγαλομανία της στερεότυπης παρουσίασης της Ελλάδας ως χώρα των Θεών, των μύθων και των αρχαίων ηρώων, σημειώνει η Guardian, ενώ ανάμεσα στα σχόλια για το τουριστικό βίντεο διατυπώθηκε η άποψη ότι έμοιαζε σαν «φτηνή σαπουνόπερα». 
Επικρίνοντας την απόφαση να συμπεριλάβει τη σκηνή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, ο γνωστός φωτογράφος Άρης Καλογερόπουλος έγραψε: «Είναι ίσως το πιο απωθητικό πράγμα που έχω δει ποτέ». 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: