30.11.14

Το σφαγείο και ο Πρόεδρος...

Μέσα σε μόλις δύο μήνες οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την περιβόητη έξοδο από το Μνημόνιο καταλήγουν σε υπάκουη συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις των πιστωτών. Η...
τρόικα παραμένει με τη μορφή της σκληρής επιτήρησης και της διπλής πιστοληπτικής γραμμής, ενώ το Μνημόνιο ισχυροποιείται με νέα μέτρα, τα οποία είχε δεσμευθεί να λάβει η κυβέρνηση, αλλά προσδοκούσε στην κατανόηση των πιστωτών. 

Αυτοί, όμως, έχουν καταστήσει σαφές ότι "η δεύτερη ευκαιρία" για τους καλούς μαθητές έχει εξοντωτικές προϋποθέσεις. Ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης μας πληροφόρησε ότι τους πιστωτές δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα κυβερνά, αλλά αν θα εφαρμόζονται τα μέτρα.

Η απαρέγκλιτη τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων οδηγεί στο σφαγείο μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες. Δεν τσεκουρώνουν μόνον τις μεγάλες συντάξεις, αλλά κι αυτές τις κατώτατες, που οδηγούνται στα 343 ευρώ! Άλλη μια επιβεβαίωση ότι το Μνημόνιο δεν στοχεύει στην "εξομάλυνση των ανισοτήτων", αλλά στη διάλυση των κοινωνικών δικαιωμάτων και στη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους.

Αυτή τη φορά, όμως, στο σφαγείο οδηγείται και η κυβέρνηση...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: