28.11.14

Βγήκανε «λαβράκια» από το Μικρολίμανο...

Δολοφονική επίθεση με καλάζνικοφ σε μπαρ 
Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα το πρωί ζήτησε και πήρε χθες ο 31χρονος Αρμπέρ Μπάκο, που κατηγορείται από τις αστυνομικές αρχές ότι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου άνοιξε πυρ σε κλαμπ στο Μικρολίμανο με συνέπεια να τραυματιστούν δεκαπέντε άτομα.
Ο 31χρονος οδηγήθηκε...
το πρωί στην Εισαγγελία Πειραιά, ενώ αργά το απόγευμα οδηγήθηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε άλλες τρεις ένοπλες επιθέσεις, με πιο σημαντική εκείνη στο Μεταξουργείο όπου είχε χάσει τη ζωή του ένας 44χρονος άνδρας και είχε τραυματιστεί μια γυναίκα. Σε βάρος του για την επίθεση στο κλαμπ στο Μικρολίμανο ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.
Είχε προηγηθεί η σύλληψη του ίδιου κι ενός 23χρονου ομοεθνή του στις 12.15 το μεσημέρι της Τετάρτης σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Αγ. Λαύρας 36 στου Γουδή. Κατά τη σύλληψή του δεν προέβαλε αντίσταση, ενώ ο 23χρονος συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το κρησφύγετό του ύστερα από πληροφορία γείτονα και η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με την ΕΚΑΜ. Σχεδόν ταυτόχρονα δίνονταν τα στοιχεία του στο φως της δημοσιότητας.
Εδωσε τους συνεργούς
Στην κατάθεσή του, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Α. Μπάκο υποστήριξε ότι ήταν μεθυσμένος και δεν θυμόταν την επίθεση στο Μικρολίμανο, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι δεν ήταν εκείνος που πυροβόλησε στο Μεταξουργείο αλλά ένας από τους συνεργούς του. Παράλληλα, όμως, έδωσε σημαντικά στοιχεία για τους συνεργούς του, που σύμφωνα με τις Αρχές είναι μέλη εγκληματικής σπείρας που ευθύνεται για πολλές ένοπλες επιθέσεις.
Βάσει αυτών των πληροφοριών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες στα Σεπόλια έναν ακόμη συνεργός του ενώ μαζί με αυτόν συνελήφθη κι ένας συμπατριώτης τους που εμπλέκεται σε τουλάχιστον δύο «συμβόλαια θανάτου» και είναι γνωστός ως «Μέτσι».
Συγκεκριμένα, ο τελευταίος θεωρείται ότι είναι εκείνος που για 200.000 ευρώ ανέλαβε να σκοτώσει τον πρώην προϊστάμενο της υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και νυν κορυφαίο αξιωματικό της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ παράλληλα θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Ι.Τ. γνωστού ως «Πιτσίλα» που είχε δολοφονηθεί έξω από ταχυφαγείο του Κορυδαλλού στις 21 Μαΐου 2014.
Σύμφωνα, δε, με τους αξιωματικούς, ο Μέτσι μαζί με τον «Πιτσίλα» και ακόμη ένα άτομο αποτελούσαν ομάδα εκτελεστών που εκτελούσε εντολές βαρυποινιτών. Υπενθυμίζεται ότι ο Πιτσίλας ήταν μεταξύ των υπόπτων για τη διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, τον περασμένο Νοέμβριο. 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: