2.11.14

Βενιζέλος: Αν κάποιος τις εκβιάσει, οι εκλογές θα κριθούν προεκλογικά ...




«Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι ήδη μία πραγματικότητα, είναι ήδη μία πολιτική οντότητα και αυτή είναι η πρώτη μας επιτυχία».

Με...
αυτά τα ενθουσιώδη λόγια ξεκίνησε την δευτερολογία του, με την οποία έκλεισε τις διήμερες εργασίες της ΕΟΕΣ της Δημοκρατικής Παράταξης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προαναγγέλλοντας ένα συνέδριο που θα αποτελέσει - κατά τον ίδιο βέβαια-μεγάλο πολιτικό γεγονός προγραμματικού χαρακτήρα.

«Ο τρίτος πόλος είναι εφικτός», είπε, αποδίδοντας στον νέο σχηματισμό ρόλο εγγυητή της εθνικής σταθερότητας, αλλά τονίζοντας και την ευθύνη του πολίτη, που είναι «κύριος της μοίρας του», αφού για να σεβαστούν τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών οι εταίροι μας θα πρέπει πρώτα να τις σεβαστούμε εμείς.

«Εμείς, ως Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, δεν θέλουμε να παίξουμε κανέναν θεσμικό ρόλο πέραν αυτού που θα μας αναθέσει ο λαός στις επόμενες εκλογές που ελπίζω να γίνουν το 2016, αλλά αν κάποιος τις προκαλέσει, και νωρίτερα", είπε, ενω δε δίστασε να πει, πως, "Δεν επιζητούμε κανέναν αυξημένο ρόλο. Δεν πάσχουμε από κυβερνητισμό, αλλά έχουμε υψηλό φρόνημα ευθύνης»!
Αναφερόμενος στους 180, ρώτησε «ποιος μας έχει πει ότι υπάρχουν οι 121 εναντίον;».

Εκτός αν, όπως είπε, η αξιωματική αντιπολίτευση υπολογίζει στις ψήφους της ΧΑ...

Και σημείωσε: «Οι επόμενες εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016. Αν κάποιος τις εκβιάσει, οι εκλογές θα κριθούν προεκλογικά...».


Ο Ευάγγελος Βενιζελος, έθεσε δυο προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, και μίλησε για:

1) Ολοκλήρωση της προσπάθειας διαπραγμάτευσης και αλλαγή σελίδας, αφού βεβαίως τελειώσει η τρέχουσα αναθεώρηση ώστε να εκταμιευθεί η τελευταία δόση και να ολοκληρωθεί το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος στις 31 Δεκεμβρίου, κάτι που επανέλαβε ότι θα γίνει χωρίς νέα μέτρα.

2) Διαμόρφωση της λεπτομερούς αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. «Μπορούμε», είπε, κάνοντας λόγο για συγκινητικό οιωνό, όπως 'διάβασε' το χθεσινό δείπνο με τους πρώην βουλευτές του κινήματος, που «είναι παρόντες, θέλουν αν μετάσχουν», όπως είπε. 

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: