15.11.14

Η ΝΕΡΙΤ αγοράζει δικαιώματα και η ΕΡΤ…πληρώνει!...


Το ποσό των 17 εκατ. ευρώ για αθλητικά δικαιώματα θα εισφέρει η … «αμαρτωλή» ΕΡΤ την κυβερνητική ραδιοτηλεόραση της ΝΕΡΙΤ.
 Η συκοφαντηθείς ΕΡΤ εξακολουθεί ακόμη και αν βρίσκεται εκτός λειτουργίας να...
υποστηρίζει το φορέα της ΝΕΡΙΤ. Η έλλειψη οποιαδήποτε σοβαρού σχεδιασμού από την κυβέρνηση πιστοποιείται από το γεγονός ότι η νέα εταιρεία έχει μετοχικό κεφάλαιο μόλις 5 εκατ. ευρώ.

Ο πρώην πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Προκοπάκης δίνει με το άρθρο του στο “The Books’ Journal» χρήσιμες πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση της ΝΕΡΙΤ. Η εταιρεία είναι ενταγμένη στο γενικοί προϋπολογισμό και είναι υποχρεωμένη να μην αποκλίνει κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 10% από τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, διαφορετικά κινδυνεύει με λουκέτο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Γ. Προκοπάκης προβλέπονται δαπάνες περίπου 17 εκατ. ευρώ για δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων οι οποίες καλύφθηκαν τελικά από τον Ειδικό Διαχειριστή, ο οποίος έχει πρόσβαση στα αποθεματικά της ΕΡΤ ΑΕ. Ακόμη δαπάνες μισθοδοσίας από τον Μάρτιο και μετά, εκτιμώμενου ύψους 12 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου καλύπτονται επίσης από τον Ειδικό Διαχειριστή. Το κόστος για την ψηφιακή μετάβαση είχε υπολογιστεί σε 9 εκατ. ευρώ , ενώ προβλέπονται ακόμη δαπάνες για τρέχοντα ζητήματα ύψους 1,7 εκατ. ευρώ (εκλογές, σύμβουλοι, εγκαταστάσεις) και έσοδα περίπου 10 εκατ. ευρώ από τις διαφημίσεις. «Τα παραπάνω δίνουν μια άνεση περίπου 50 εκατ. ευρώ σε προϋπολογισμό 101 εκατ. ευρώ», γράφει ο Γ. Προκοπάκης που καλύπτουν τις ανάγκες της ΝΕΡΙΤ, ακόμη και αν δεν πληρωθεί το 35 των λογαριασμών της ΔΕΗ, η οποία και αποδίδει στην εταιρεία το ανταποδοτικό τέλος

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: