3.11.14

Επαναληπτικές εκλογές σε Καισαριανή, Μάνδρα και Τροιζηνία...

eklogesΣε επαναληπτικές κάλπες θα κληθούν, οριστικά πλέον, να επιλέξουν δημοτικές αρχές οι ψηφοφόροι των...
τριών δήμων.
           
Την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, οι δημότες Καισαριανής θα κληθούν να επιλέξουν για τη νέα τοπική διοίκηση ανάμεσα στη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής (ΣΥΡΙΖΑ), με επικεφαλής τον Γ. Κοντόσταυλο, ο οποίος αναδείχτηκε δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων του Μαΐου, και τη Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής (ΚΚΕ), με υποψήφιο δήμαρχο τον Η. Σταμέλο.

Υπενθυμίζεται ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είχε λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β' γύρου για μόλις μία ψήφο. Η παράταξη είχε ενημερώσει εξαρχής ότι θα καταθέσει ένσταση. Υποστήριξε ότι στην καταμέτρηση των ψήφων του α' γύρου υπήρχαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα.

Στην ένστασή της επικαλέστηκε την ακυρότητα του β' γύρου και, καθώς ο παραπάνω ισχυρισμός της έγινε δεκτός, το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας αποφάσισε την επανάληψη του β' γύρου.

Δύο Κυριακές θα χρειαστούν οι δημότες Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων για να επιλέξουν τις νέες δημοτικές αρχές τους, καθώς η διαδικασία επαναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, κατατέθηκαν ενστάσεις που είχαν να κάνουν με το μέγεθος των ψηφοδελτίων.

Ο β' γύρος των εκλογών ορίστηκε για την 7η Δεκεμβρίου, όπως ενημέρωσε η Περιφέρεια Αττικής. Απαραίτητο είναι να γνωρίζουν οι δημότες ότι οι ψηφοφορίες θα διενεργηθούν με τους εκλογικούς καταλόγους που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχική ψηφοφορία...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: