25.11.14

Παρίσι: Μυστικά και ψέματα...

Eκεί μακριά, στην Πόλη του Φωτός, η ελληνική αντιπροσωπεία μέσα σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας και σκότους θα...
συζητήσει "ολικώς για την επόμενη μέρα", σύμφωνα με τη βενιζέλεια υποκριτική ιδιόλεκτο.

Η μετάβαση σήμερα στο Παρίσι του πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου για να συναντηθεί με την τρόικα γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την "ενοχλητική" παρουσία των θυμάτων του Μνημονίου. Ούτε απελπισμένοι άνεργοι, ούτε αποφασισμένες απολυμένες καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες, ούτε νέοι με αβέβαιο μέλλον, ούτε συνταξιούχοι των στερήσεων. Εκεί μακριά, στην Πόλη του Φωτός, η ελληνική αντιπροσωπεία μέσα σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας και σκότους θα συζητήσει "ολικώς για την επόμενη μέρα", σύμφωνα με τη βενιζέλεια υποκριτική ιδιόλεκτο.

Η αξιολόγηση και η πιστοληπτική γραμμή, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και οι εκλογές έχουν γίνει ένα κουβάρι, το οποίο δεν λύνεται. Μόνο κόβεται! Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει υποκύψει στις αξιώσεις της τρόικας και για το μόνο που εκλιπαρεί είναι μια νέα συσκευασία της μνημονιακής πολιτικής. Το ΔΝΤ θα παραμείνει άλλα δυο χρόνια, με χρήματα και σκληρά προαπαιτούμενα. Η μορφή της συνεχιζόμενης άγριας επιτήρησης θα είναι συνέχεια των όσων έχουμε γνωρίσει. Με την απόσταση επικοινωνιακής ασφαλείας που προσημαίνει η συνάντηση στο Παρίσι.

Στο Παρίσι και όχι στην Αθήνα θα συναντώνται οι ελέγχοντες πιστωτές και οι ελεγχόμενοι υπάλληλοι υπουργοί για να συνομολογούν την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου. Νωρίτερα θα ανταλλάσσουν e-mail και θα γίνονται τηλεφωνικές συνεδρίες, που θα προετοιμάζουν το έδαφος. Εν κρυπτώ και παραβύστω...

Η νέα μεθοδολογία "διαπραγμάτευσης" παραπέμπει σε μυστικά και ψέματα, τουλάχιστον μέχρι να έρθουν στη Βουλή τα προς ψήφιση μέτρα, οπότε οι πολίτες θα αντιληφθούν τον κοινωνικό πόνο και τα οικονομικά αδιέξοδα που αυτά συνεπάγονται. Ο προϋπολογισμός είναι αψευδής μάρτυρας αυτής της μεθοδολογίας. Έχει συμφωνηθεί στα βασικά μεγέθη του με την τρόικα και μπαίνει, γρηγορότερα μάλιστα, για ψήφιση στη Βουλή στις 7 Δεκεμβρίου.

Τα μέτρα που θα αποφασιστούν μαζί με τον προϋπολογισμό θα εκτείνονται σε μια διετία, όσο θα ισχύσει η πιστοληπτική γραμμή. Πρόκειται για δεσμεύσεις που αναλαμβάνει μια απονομιμοποιημένη πολιτικά κυβέρνηση με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των πιστωτών. Ας γνωρίζουν ότι, όσο κι αν καταστεί δυσχερέστερη η ακύρωση αυτών των μέτρων, είναι μοναδικός δρόμος για να υπάρξει ανάταξη της οικονομίας και ανακούφιση της κοινωνίας. Κανένα τετελεσμένο δεν θα γίνει αποδεκτό, όταν μάλιστα σε λίγους μήνες αναπόδραστα θα γίνουν εκλογές...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: