28.11.14

Στρατούλης: Τα δίνουν όλα στην τρόικα...

"Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου λίγο πριν φύγει τα δίνει όλα στην τρόικα και κάνοντας για άλλη μια φορά μία άτσαλη πολιτική κολοτούμπα αποδέχεται...
τις προκλητικές απαιτήσεις της για νέες περικοπές σε συντάξεις, σε μισθούς στο δημόσιο και σε συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα", υπογραμμίζει σε σχόλιο του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης για τις "διαπραγματεύσεις" της κυβέρνησης με την τρόικα για την περικοπή των συντάξεων και προσθέτει:

"Έφτασε μάλιστα μέχρι το σημείο να συζητά, υποχωρώντας άτακτα, την κατάργηση ακόμα και του ΕΚΑΣ και του προνοιακού τμήματος της κατώτατης σύνταξης που οι υπαλληλίσκοι της τρόικας χαρακτηρίζουν ως μη ανταποδοτικές παροχές.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι με την χθεσινή μεγαλειώδη συμμετοχή τους στα απεργιακά συλλαλητήρια άνοιξαν ένα νέο νικηφόρο κύκλο εργατικών και λαϊκών αγώνων που θα οδηγήσει- και με την ψήφο τους- στην ανατροπή της κυβέρνησης πριν αυτή προλάβει να κατεδαφίσει ό, τι απέμεινε όρθιο από τις συντάξεις.

Μια αριστερή κυβέρνηση, που θα αναδειχθεί με την ψήφο και τους αγώνες του λαού θα στηρίξει την δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις με πρώτο βήμα την αποκατάσταση της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) για όσους παίρνουν μηνιαίες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται και θα καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή σχετική πρόταση νόμου"...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: