13.11.14

Ενίσχυση της ρευστότητας ζήτησε η ΔΗΜΑΡ...

 
Την ενίσχυση της ρευστότητας από την πλευρά των τραπεζών ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. 
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε πως έγινε ...
ενημέρωση για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος. «Υποστηρίξαμε, επίσης, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι μια αγορά, η οποία,  στην κυριολεξία, δεινοπαθεί και στενάζει από την έλλειψη χρηματοδότησης. Και οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν προς τη κατεύθυνση αυτή, να εξαντλήσουν τα περιθώρια και να αναζητήσουν την κερδοφορία τους στις δικές τους επενδυτικές διαδικασίες αλλά και στην δική τους εξυγίανση» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
«Υποστηρίζουμε, σταθερά, ότι πρέπει να σταματήσει να υπάρχει στη χώρα μας το λεγόμενο ολιγοπώλιο του τραπεζικό συστήματος. Υπάρχουν μόνο τέσσερις συστημικές τράπεζες και είναι αναγκαίο να υπάρξει η ακώλυτη, η χωρίς μεγάλους περιορισμούς παρουσία και άλλων χρηματοπιστωτικών τραπεζικών φορέων στην αγορά. Διότι αυτό θα συντελέσει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή διαδικασία» συμπλήρωσε και τόνισε πως «το κεφάλαιο των 11,4 δισ. ευρώ (σ.σ. το ποσό το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση) πρέπει να αποτελέσει, σε κάθε περίπτωση, το “μαξιλάρι”, που θα δώσει την δυνατότητα να στηριχθούν επενδυτικές διαδικασίες αλλά και η αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν γενικότερα και συνολικότερα την οικονομική κατάσταση της χώρας».   
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: