10.11.14

Από τον Πρόεδρο στο ΕΣΕΠ και μετά στη Βουλή.....

benizelos

Ως μεγάλη «νίκη» για την χώρα, θα περιγραφεί το θετικό όντως βήμα της συμφωνίας που επετεύχθη στο Κάιρο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, για... επίσπευση των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ΑΟΖ, ειδικά την ώρα των μεγάλων προκλήσεων της Τουρκίας στην θαλάσσια ζώνη της Κύπρου, αλλά και τα πήγαινε-έλα στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα. Για αυτήν, αλλά και για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, σήμερα στη μία το μεσημέρι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, που μετά από σειρά πολιτικών αρχηγών, περνά έτσι και εκείνος το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου.
Μία ώρα αργότερα, στις δύο το μεσημέρι θα ξεκινήσει και η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που έχει συγκαλέσει ο ίδιος στο υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο την αντίστοιχη ενημέρωση των άλλων κομμάτων.
Όσο για την Βουλή, θα ενημερωθεί με την σειρά της αύριο, Τρίτη, στην Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, όπου μάλιστα το πρώτο μόνο σκέλος της συνεδρίασης θα μεταδίδεται, προκειμένου στο δεύτερο να ειπωθούν αλήθειες που δεν πρέπει να διατυπωθούν δημόσια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: