19.11.14

Τι γίνεται όταν οι υπηρέτες του Νόμου...

δεν τηρούν τους νόμους;..

Όποιος είδε το βίντεο με το περίπτερο και τα νερά, εκτός αν είναι πχ. κάποιος αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ναι, υπάρχει τέτοια θέση αντιπροέδρου), δεν νομίζω να...
νοιάστηκε τόσο -ή μόνο- για τα νερά. Έριξαν ξύλο τα ΜΑΤ, μη γνωρίζοντας ότι βιντεοσκοπούνται, και γι' αυτό κανένας από την πλευρά της αστυνομίας δεν έχει μιλήσει/απολογηθεί.



Mιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί, ο αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Στ.Μπαλάσκας, τόνισε: 

«Κατάκοποι οι συνάδελφοι, έδωσαν τα 20 ευρώ για τα νερά και τότε άρχισαν τα λάθη». Ποια ήταν ήταν τα λάθη που έκαναν οι κατάκοποι συνάδελφοι; "Ο Στ. Μπαλάσκας εντόπισε τα λάθη αφ' ενός στον περιπτερά που δεν ήθελε να πουλήσει στους αστυνομικούς νερό, αφ' ετέρου στους αστυνομικούς που δεν τον συνέλαβαν, αν και αυτό προβλέπει ο νόμος."

 Όχι το ξύλο. Όχι το ότι πουθενά δε φαίνεται να έχει πληρωθεί ο περιπτεράς (τους φωνάζει ότι τον κλέβουν και αντί άλλης απάντησης τον χτυπούν), αλλά το ότι δεν τον συνέλαβαν κι από πάνω!

Εάν αρνήθηκε να τους πουλήσει νερά επειδή είναι αντιεξουσιαστής -αυτό ισχυρίζονται τα ΜΑΤ- υπάρχει ένα θέμα. Δεν γίνεται να κάνεις face control σε κανένα μαγαζί ανάλογα με το αν θες να εξυπηρετήσεις ή όχι τον πελάτη. Αν ένας χρυσαυγίτης περιπτεράς δεν ήθελε να εξυπηρετήσει έναν μαύρο ή έναν ομοφυλόφιλο ή μια γυναίκα, εννοείται πως θα έπρεπε να υποστεί κι εκείνος τις συνέπειες του νόμου: 

Πρέπει όλους να τους εξυπηρετείς, χωρίς διακρίσεις. Αν λοιπόν, όπως ισχυρίζεται η αστυνομία, ο περιπτεράς αρνήθηκε και τα ΜΑΤ έκριναν τόσο σοβαρή την παράβασή του, ας ακολουθούσαν το νόμο. Το να πάρουν με το ζόρι τα νερά και το να βαρέσουν κόσμο είναι καραμπινάτη παρανομία, σαφώς μεγαλύτερη απ' την άρνηση εξυπηρέτησης που λένε ότι βίωσαν. Η ΕΔΕ που θα γίνει, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να εστιάσει τόσο στο αν έκλεψαν ή όχι τα νερά, αλλά στην ευκολία με την οποία κάποιοι (μεμονωμένοι άραγε;) υπηρέτες του Νόμου, καταφεύγουν στη βία, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Οι υπηρέτες του Νόμου υπάρχουν για να γνωρίζουν τους νόμους και να τους τηρούν, δίνοντας το καλό παράδειγμα. Ούτε το ένα έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση, ούτε το άλλο...

Άρης Δημοκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: