25.11.14

Το πρώτο βήμα έγινε με την… Τζάκρη...



Aναμένεται συμφωνία συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με πέντε τουλάχιστον ανεξάρτητους βουλευτές...
 Στη στρατηγική ανοιχτών πλειοψηφιών προκειμένου αφενός να μην συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές που μανιωδώς ψάχνει η κυβέρνηση για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και αφετέρου να δημιουργήσει ένα «πλειοψηφικό μπλοκ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων» στην πορεία προς τις εκλογές, προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται  -όπως...

αποκάλυψε χθες το Real.gr- εντός των προσεχών ημερών η συμφωνία συμπόρευσης με πέντε τουλάχιστον ανεξάρτητους βουλευτές.
Ήδη, ένα βήμα πιο κοντά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την Θεοδώρα Τζάκρη η χθεσινή συνάντησή της μετά από δική της πρωτοβουλία με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Με την Κουμουνδούρου να διαβεβαιώνει ότι δεν συζητήθηκε θέμα προσχώρησής της στον ΣΥΡΙΖΑ ή ένταξής της στα ψηφοδέλτιά του, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, συντάχθηκε ανεπιφύλακτα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας ότι θα καταψηφίσει όποιον και αν προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας, και συμφωνώντας απολύτως ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές και η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα ενώπιον ενός κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού αδιεξόδου, το οποίο κάθε μέρα που περνάει επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Είναι υποχρέωση κάθε προοδευτικού βουλευτή να συμβάλει με τις δυνάμεις του στην άρση αυτού του αδιεξόδου», είπε σε δηλώσεις της αμέσως μετά, συντασσόμενη υπέρ της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα που επιδιώκει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τάσσομαι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας, ισχυρής, προοδευτικής κυβέρνησης, καθώς η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρούσα Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα αδιέξοδα της χώρας», είπε, χαρακτηρίζοντας «πατριωτικό καθήκον» της την ενίσχυση του προοδευτικού χώρου με σκοπό μια ευρεία, πλειοψηφική και …αυτοδύναμη νίκη.

Ανάλογη επαφή είχε προ ημερών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και με την επίσης ανεξάρτητη βουλευτή Χρυσούλα Γιαταγάνα, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν ότι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ακόμα ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Θεόδωρος Παραστατίδης.

Στο ίδιο πλαίσιο, και παρά τις ενστάσεις που διατυπώνονται από τη μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό του, εντάσσεται και η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, που προγραμματίζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου, στον απόηχο δηλώσεων του τελευταίου με τις οποίες αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διατηρώντας πάντως η ΔΗΜΑΡ την αυτονομία της.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: