4.11.14

Εν αναμονή πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας, κατά το Ρόιτερς...


"Εν αναμονή πρωθυπουργό" χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα άρθρο του Ρόιτερς αφιερωμένο στον...
πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά, στις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και στις δημοσκοπήσεις όπου προηγείται σταθερά.


"Η μεγάλη αλλαγή έχει αρχίσει. Το παλιό φευγει, το νέο έρχεται, κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει", αναφέρει το άρθρο επικαλούμενο ομιλία του Αλ Τσίπρα στο κοινοβούλιο.

Οι αρθρογράφοι υποστηρίζουν ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, λειαίνει τους τόνους του, απέναντι στους δανειστές, εξακολουθώντας όμως να εναντιώνεται στα μέτρα λιτότητας. Τονίζει μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "έχει ήδη μια ατζέντα για τις πρώτες 100 μέρες της μελλοντικής του κυβέρνησης"με γνώμονα την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε άρθρο της αναλύτριας Blanca Kolenikova, η οποία σχολίαζε ότι "Ο Τσίπρας, ετοιμάζεται να κυβερνήσει και χρειάζεται να αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι προσιτός και ανοικτός στο διάλογο".

Στην ίδια λογική, ο αρθρογράφος του Reuters αναφέρει ως "κλειδί" για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι έχει αρχίσει να χαμηλώνει τους τόνους και να περιορίζει την αριστερή ρητορική, που το 2012 είχε αναγκάσει το Der Spiegel να χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα, ως τον πιο "επικίνδυνο άνθρωπο στην Ευρώπη". Αναφορά επίσης γίνεται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη ως πιο ριζοσπαστική φωνή στο εσωτερικο του ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως το άρθρο τονίζει ότι αρκετοί ακόμα στην Ευρώπη, θεωρούν ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει ρίσκο για την Ελλάδα και επιμένουν να παρουσιάζουν τις επιδόσεις του κόμματος, ως απόδειξη της ανόδου του λαϊκισμού στην ΕΕ. Συγκρίνει μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα τα οποία είχαν αντιθεσμική ρητορική, αλλά μετά την μεγέθυνσή τους στις κάλπες έκαναν θεσμική στροφή, όπως η δεξιά αντιμεταναστευτική Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία.

Οι αρθρογράφοι υποστηρίζουν επίσης ότι μη κατονομαζόμενοι αξιωματούχοι της ΕΕ χαρακτηρίζουν "άπιαστο όνειρο" τις προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος.

Τέλος, φιλοξενείται εκτίμηση του Τ. Θεοδωρικάκου της GPO o οποίος προβλέπει "σκληρη μάχη", κρίνοντας οτι η εικόνα του κ. Σαμαρά είναι "ισχυρή"...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: