15.11.14

«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας για το Πολυτεχνείο...

Δρακόντεια θα είναι και φέτος τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ τις τελευταίες ημέρες η...
κατάσταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι τεταμένη.
Οι αρχές επιστρατεύουν 7.000 αστυνομικούς, οι οποίοι θα βρίσκονται σε επιφυλακή από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα, όπου και κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, με την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, στις τρεις το μεσημέρι. Νωρίτερα, στη μία το μεσημέρι, θα κλείσουν οι πύλες του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρα.

Από σήμερα αναμένεται να ενταθούν και τα μέτρα ασφαλείας στα ανώτατα ιδρύματα της Αθήνας, καθώς και στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, στο υπουργείο Οικονομικών και στην Βουλή.

Ακόμη, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριάνου αναβάλλονται - λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας ενόψει Πολυτεχνείου - έξι αγώνες του πρωταθλήματος της Football League, καθώς και ο αγώνας μπάσκετ ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, μέχρι και αύριο Κυριακή.

Οι ρυθμίσεις θα κορυφωθούν την Δευτέρα, την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση των Οδικών Συγκοινωνιών Α.Ε., θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι οδηγοί παρακαλούνται για το τριήμερο να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: