11.11.14

Εξιτήριο για τον τελευταίο ασθενή με Έμπολα στις ΗΠΑ...

Εξιτήριο για τον τελευταίο ασθενή με Έμπολα στις ΗΠΑ
Εξιτήριο πήρε και ο τελευταίος νοσηλευόμενος λόγω Έμπολα στις ΗΠΑ σήμερα (Τρίτη). Πρόκειται για τον...
33χρονο γιατρό Κρεγκ Σπένσερ, που ταξίδεψε στην Αφρική με την οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». Η ασθένεια διαγνώστηκε στον Σπένσερ στις 23 Οκτωβρίου, μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα, όπου φρόντιζε ασθενείς με αιμορραγικό πυρετό. Η περίπτωσή του είχε προκαλέσει πανικό στη Νέα Υόρκη, καθώς έως ότου παρουσιάσει συμπτώματα μετακινούνταν πολύ με το μετρό και έβγαινε συχνά έξω για διασκέδαση με τους φίλους του.

Στις ΗΠΑ μόνο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον ιό, ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, γηγενής της Γουινέας, ο οποίος βρισκόταν στον Ντάλας για επίσκεψη. Επίσης, σταδιακά λήγει και η καραντίνα για τους τελευταίους «υπόπτους» ως φορείς της ασθένειας, μεταξύ των οποίων μια νοσοκόμα, ένας ιεραπόστολος και τα μέλη δημοσιογραφικού συνεργείου του CBS, που βρέθηκαν στη Δυτική Αφρική για να καλύψουν τις εξελίξεις σχετικά με την ασθένεια.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο αιμορραγικός πυρετός προκάλεσε περίπου 5.000 θανάτους από τότε που ξέσπασε η επιδημία στη Δυτική Αφρική, με τη συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων να προέρχονται από τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: