26.11.14

Θρίλερ με το ακυβέρνητο πλοίο...

 
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι τοπικές αρχές στην Ιεράπετρα για τη διαχείριση των περίπου 700 επιβατών του φορτηγού πλοίου Baris που εντοπίστηκε ακυβέρνητο να πλέει στα ανοιχτά σε...
διεθνή ύδατα νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η φρεγάτα «Ύδρα» του πολεμικού ναυτικού ρυμουλκεί το πλοίο, ενώ την επιχείρηση συντονίζει το αρχηγείο του Λιμενικού. Επίσης, σε συναγερμό έχουν τεθεί και οι υγειονομικές υπηρεσίες για την περίθαλψη όσων μεταναστών χρειασθεί και για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα, λόγω και του Έμπολα.

Η διαδικασία της ρυμούλκησης γίνεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με ανέμους που αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές πάνω στο φορτηγό πλοίο εκτός από τους μετανάστες, υπάρχουν και οι δουλέμποροι οι οποίοι είναι ένοπλοι. Η πληροφορία αυτή έχει θέση σε συναγερμό και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ήδη στην Ιεράπετρα, το σύνολο των αστυνομικών, λιμενικών, δημοτικών, κοινωνικών και ιατρικών φορέων έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου να ετοιμάσουν όλα όσα χρειάζονται για την υποδοχή των μεταναστών, οι οποίοι και θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο του σταδίου της Ιεράπετρας.

Στο μεταξύ το βράδυ της Τρίτης μετέβη στο Ηράκλειο, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκας προκειμένου να συντονίσει την όλη προσπάθεια για την υποδοχή και φιλοξενία των μεταναστών.

Απαραίτητος ο ιατρικός έλεγχος υπό τον φόβο ύπαρξης κρουσμάτων Έμπολα

Την ίδια ώρα και καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες προέρχονται από χώρες της Αφρικής, έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές υπηρεσίες οι οποίες, θα κληθούν να πραγματοποιήσουν όλους τους ενδεδειγμένους ελέγχους προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο υπαρξης κρούσματος Έμπολα μεταξύ των επιβατών του πλοίου.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ζήτησε ειδικές στολές και γάντια προκειμένου να δοθούν σε λιμενικούς, αστυνομικούς και γιατρούς οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με τους μετανάστες.

Εκπρόσωποι του Δήμου, του Λιμενικού αλλά και Νοσοκομείων του Λασιθίου πραγματοποίησαν σύσκεψη, προκειμένου πρώτον να συντονιστεί ο ιατρικός έλεγχος των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: