17.11.14

Σε κλίμα αστυνομοκρατίας...

 
Με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.
Εκτεταμένοι "προληπτικοί" έλεγχοι σε όλο το κέντρο της Αθήνας.
Eλέγχουν ακόμη και ηλικιωμένους! (ΦΩΤΟ)...
 Με το μήνυμα της εξέγερσης να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ εξαιτίας του πρυτανικού λοκ άουτ στα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κέντρου της Αθήνας αλλά και λόγω της ακραίας ...
καταστολής εναντίον των φοιτητών από αστυνομικές δυνάμεις που για άλλη μια φορά έκαναν επίδειξη πυγμής, κορυφώνονται με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ οι εκδηλώσεις για τα 41 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη.  Ο τριήμερος εορτασμός κορυφώνεται σήμερα το μεσημέρι με τη μεγάλη πορεία στην αμερικάνική πρεσβεία. Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν λίγο μετά τις 13:00 και θα ακολουθήσει η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ (παρακάτω η συνεχής ενημέρωση).
Η προσυγκέντρωση είναι στις 15:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.  Κλειστοί από τις 14:00 θα είναι οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι. Από τις 12:00 έχει κλείσει το "Πανεπιστήμιο". Η πρόσβαση στις προσυγκεντρώσεις και στην πλατεία Κλαυθμώνος θα γίνεται από τον σταθμό της Ομόνοιας (Μετρό και Ηλεκτρικός) ή από το Μοναστηράκι (μπλε γραμμή του Μετρό και Ηλεκτρικός). Στεφάνια στο μνημείο του Πολυτεχνείου κατεθεσαν η Ρένα Δούρου  εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής και οι Νίκος Βούτσης - Δημήτρης Βίτσας Ιάσωνας Καλαθάς, (Γραμματέας Σπουδάζουσας της Νεολάιας ΣΥΡΙΖΑ) εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη σε αστυνομικό κλοιό, με τα πλέον αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί από σήμερα στους δρόμους της πόλης. Υπό αστυνομικό κλοιό τελούν ήδη η Νομική Σχολή και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας σε άλλα σημεία της Αθήνας, στην πρεσβεία των ΗΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή. Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ σήμερα Δευτέρα θα κλείσουν οι δρόμοι στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους αυτών. Εκτεταμένοι "προληπτικοί" έλεγχοι σε όλη την περιοχή του κέντρου.

Συνεχής ενημέρωση:

14:05 Εκτεταμένοι "προληπτικοί" έλεγχοι σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Ρεπόρτερ καταγγέλλει ότι στη διαδρομή Ομόνοια-Κοραή υποβλήθηκε σε 3 (!) διαδοχικούς ελέγχους. Έλεγχο ακόμα και σε ηλικιωμένους αναφέρει το "Κόκκινο".
13:50 Σε κάθε γωνία της Ακαδημίας απο την Βερανζέρου "κατασκήνωση" δυνάμεων Δέλτα με πηγαδάκια ατόμων με πολιτικά (από @ypopto_mousi).
13:25 Οι επισκέπτες αποχωρούν από το πολυτεχνείο για να κλείσουν οι πύλες.
11:10 Φοιτητές δεν επέτρεψαν στον πρύτανη του ΑΠΘ να καταθέσει στεφάνι
Embedded image permalink
Φωτογραφία: 
 left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: