16.11.14

Επέτειος του Πολυτεχνείου με καταστολή και αστυνομοκρατία...

Έκρυθμη η κατάσταση στην παιδεία από το «φιτίλι» Φορτσάκη
Ανοικτές είναι από χθες, Σάββατο, οι πύλες του Πολυτεχνείου για τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης των φοιτητών κατά της Χούντας, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία το μεσημέρι της Δευτέρας.
Με το μήνυμα της εξέγερσης να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ εξαιτίας του ...
πρυτανικού λοκ άουτ στα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κέντρου της Αθήνας αλλά και λόγω της ακραίας καταστολής της φοιτητικής πορείας από αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν επίδειξη πυγμής, οι φοιτητές δηλώνουν έτοιμοι για νέους δυναμικούς αγώνες.
Αν και τα πανεπιστήμια έκλεισαν την Παρασκευή το ένα μετά το άλλο, ακολουθώντας την παράδοση των τελευταίων ετών που θέλει μόνο το Πολυτεχνείο ανοιχτό για τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου, φοιτητικοί σύλλογοι συσκέπτονται σε άλλους χώρους και προγραμματίζουν τις κινητοποιήσεις τους.
Την ίδια ώρα, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το κλίμα είναι βαρύ, ενώ πληθαίνουν οι εσωτερικές φωνές αντίθεσης μετά και την ανοιχτή διαφωνία της Κοσμητείας των Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών με τη στάση του πρύτανη Θόδωρου Φορτσάκη, που οδήγησε στα επεισόδια και στον τραυματισμό των δύο φοιτητών. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: