14.11.14

Σκουρλέτης: Εδώ δεν υπάρχει εισαγγελέας;...

Σκουρλέτης: Ποτέ άλλοτε κανένας δεν έκανε αυτά  
«Έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Δεν μπορεί να βγαίνει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και να αναφέρεται, με τον τρόπο, την ένταση και του ύφους που αναφέρθηκε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, λέγοντάς της ότι είναι...
με τους τρομοκράτες. Εδώ δεν υπάρχει εισαγγελέας;» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω της έντασης να κάνει αντιπερισπασμό και πρόσθεσε: «Με στόχευση, απλά και μόνο, να μεταθέσει την συζήτηση αλλού... Αλλά προσέξτε, δεν είναι απλώς μια τακτική. Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της δημοκρατίας. Πολύ δε περισσότερο, αποτελεί πρόκληση σε αυτό τον τόπο που έχει γνωρίσει την εφτάχρονη δικτατορία, την επέτειο του Πολυτεχνείου να μιλάνε με τον τρόπο που μιλάνε, να βάζουν τον κ. Φορτσάκη να καλεί προληπτικά να καταλάβουν τα ΜΑΤ τις σχολές και να απαγορεύουν τις φοιτητικές συνελεύσεις. Γιατί καμία κατάληψη δεν είχε γίνει, το γνωρίζετε πολύ καλά... Εμείς είμαστε υπέρ του δικαιώματος οι φοιτητές να κάνουν συνελεύσεις. Πού ακούστηκε αυτό το πράγμα; Είναι πρόκληση για τη δημοκρατία. Αυτά γίνονται μόνο επί Σαμαρά. Ποτέ άλλοτε κανένας Πρωθυπουργός δεν έκανε αυτά τα πράγματα».
Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση είναι σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές, λέγοντας: «Απολύτως το πιστεύω. Έχει φανεί. Ο κ. Σαμαράς δεν έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Φορτσάκη τη προηγούμενη φορά; Ο κ. Σαμαράς δεν μίλησε προς τη νεολαία, λέγοντας πως είναι ανάγωγα θρασίμια; Αυτού του είδους η φρασεολογία, αυτού του είδους το ύφος, πραγματικά δεν έχουν σχέση με την μεταπολιτευτική Ελλάδα. Είναι ακροδεξιό ολίσθημα αυτό».
Σε ότι αφορά την αλλαγή στη ρύθμιση για τις δόσεις στην εφορία μίλησε για άτακτη υποχώρηση απέναντι στην τρόικα και συμπλήρωσε: «Καταρρέει η κυβέρνηση, συνθλίβεται. Γιατί από τη μια υπάρχουν οι δεσμεύσεις της τρόικας, τις οποίες της έχει αποδεχθεί, έχει συνομολογήσει όλα αυτά που γίνονται σήμερα. Τα 19 προαπαιτούμενα δεν προέκυψαν ως δια μαγείας, δεν ξύπνησε μια μέρα η τρόικα και έβαλε στο τραπέζι 19 προαπαιτούμενα. Τα γνώριζε όλα πολύ καλά. Και από την άλλη πλευρά, βεβαίως, υπάρχει η λαϊκή κατακραυγή».
«Να ξέρετε κάτι. Ότι, ως προς τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τις μνημονιακές λογικές, το κράτος επί ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ασυνέχεια. Τομή θα είναι. Τομή υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού».
 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: