16.11.14

Για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, κατηγορούνται οι απαγωγείς...


-Τι βρέθηκε στα σπίτια τους

-Τι δήλωσε ο Κικιλιας
-Δείτε τις φωτογραφίες...

NEA ANAΡΤΗΣΗ 

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, άσκησε ο εισαγγελέας στους δύο συλληφθέντες για  την απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας.
Πρόκειται για...
δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής, 48 και 53 ετών, οι οποίοι πλέον κατηγορούνται  για :
α. αρπαγή κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό στην καταβολή λίτρων (επιβαρυντική περίπτωση με αυστηρότερη ποινική μεταχείριση).
β. εκβίαση κατά συναυτουργία με σωματική βία.
γ. παράνομη οπλοκατοχή.
Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία.
Ποινική δίωξη για τις ίδιες αξιόποινες πράξεις ασκήθηκε  επίσης από τον εισαγγελέα σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, που διαφεύγει μέχρι στιγμής τη σύλληψη.
Όπως προέκυψε ο 48χρονος είναι ο «εγκέφαλος» της αρπαγής και ειδικότερα είναι το άτομο που σχεδίασε και κατηύθυνε όλες τις προπαρασκευαστικές και λοιπές επιμέρους ενέργειες, που ήταν απαραίτητες για την επίτευξη του εγκληματικού τους σκοπού.

Στο σπίτι του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων «λύτρων», ενώ στο σπίτι του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, έντεκα φυσίγγια αβολίδοτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα, μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια. 
Ο 48χρονος διαμένει μόνιμα στη Νέα Ιωνία και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι του. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας ( οπως σας εχουμε ήδη ενημερώσει), όμως λόγω οικονομικών δυσχεριών αναγκάστηκε να την κλείσει και να εργαστεί ως υπάλληλος σε άλλη μεταφορική εταιρεία, της οποίας ο ιδιοκτήτης είναι στενός φίλος του πατέρα της 27χρονης. Ο πατέρας πήγαινε συχνά στην εταιρεία και συζητούσε με το φίλο του, με αποτέλεσμα ο 48χρονος υπάλληλος να ακούει τις συνομιλίες, μεταξύ άλλων εκείνες που αφορούσαν στον κουνιάδο του πατέρα της 27χρονης, το γνωστό εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργο Καϋμενάκη.

Ο 53χρονος ομογενής, φίλος του 48χρονου, με καταγωγή από το Καζακστάν διατηρεί μπαρ στο Μενίδι, στο οποίο ωστόσο θαμώνας ήταν ο Αλβανός. Οι δυο τους έκαναν πολλή παρέα και συχνά μοιράζονταν τις σκέψεις τους για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.


Ο Κικίλιας για την εξιχνίαση της απαγωγής της 27χρονης

Ο υπουργός   Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη σύλληψη των 2 ατόμων για την πρόσφατη απαγωγή της 27χρονης, δήλωσε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία, δια της Ηγεσίας της και ειδικά στο πρόσωπο του Ταξίαρχου Παναγιώτη Στάθη, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για το χειρισμό και την άμεση εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης απαγωγής.
Οι άνδρες και οι γυναίκες του Σώματος απέδειξαν για πολλοστή φορά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, επιβεβαίωσαν την πίστη στον όρκο και στο καθήκον τους να προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη.
Να ευχαριστήσω τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας για τη σοβαρή και ώριμη στάση, που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών και ιδιαίτερα κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα της ομηρίας της 27χρονης κοπέλας.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω πως η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την απόφαση μας για μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα και αποστέλλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τα εκατομμύρια ανθρώπων που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.
Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την ίδια επιμονή και αποφασιστικότητα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, κάτι που – ειδικά στην σημερινή εποχή – αποτελεί βασική προϋπόθεση για κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας μας και ευημερίας του λαού μας».

(Φωτο από το σημείο που απήγαγαν την 27χρονη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: