24.11.14

Κρίσιμη η κατάσταση του απεργού πείνας Ηρ. Κωστάρη...

 


Συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι...
Κρίσιμη είναι πλέον η κατάσταση υγείας του Ηρακλή Κωστάρη ο οποίος διανύει την 27η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό.
Οι γιατροί, οι συγγενείς και οι συνήγοροί του δίνουν...
συνέντευξη Τύπου στις 3 το μεσημέρι στο κυλικείο του νοσοκομείου. Σιγήν ιχθύος τηρεί πάντως το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και το Συμβούλιο των φυλακών.
Ο Ηρ. Κωστάρης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στη 17 Ν, δε λαμβάνει καθόλου τροφή διαμαρτυρόμενος για τη διακοπή των εκπαιδευτικών αδειών που έπαιρνε επί 2,5 χρόνια για να παρακολουθεί μαθήματα στα ΤΕΙ Πειραιά όπου φοιτά.
Οι άδειες, τόσο οι τακτικές, όσο και οι εκπαιδευτικές, κόπηκαν αμέσως μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Όπως καταγγέλει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των κρατουμένων, ο απεργός πείνας Ηρακλής Κωστάρης νοσηλεύεται "σε καγκελόφραχτο κελί 2x2 με δεκάδες αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ηρ. Κωστάρης φοβούμενος το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής σίτισης και έχοντας απηυδήσει με τη μεγάλη αστυνομική φρουρά, η οποία απαγορεύει και στη σύζυγό του να τον δει, ζητά με δική του ευθύνη να επιστρέψει στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού.
"Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αυτονόητου δικαιώματος των απεργών πείνας Ηρ. Κωστάρη και Νίκου Ρωμανού να σπουδάσουν στη σχολή τους. Να δοθούν τώρα εκπαιδευτικές άδειες στους απεργούς πείνας", καταλήγει η ανακοίνωση.
Έκκληση να γίνουν σεβαστοί οι νόμοι απευθύνουν οι διδάσκοντες των φυλακών Αυλώνα, επισημαίνοντας ότι για την επιτυχία των νεαρών κρατουμένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έδωσε εύσημα ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: