19.11.14

Καταργήστε τα πάντα...

και κανείς δεν θα βγάζει μιλιά...

Τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, δεκάδες είναι τα δικαιώματα που έχουν χαθεί με αφορμή αυτήν ακριβώς τη χρεοκοπία την οποία προκάλεσαν τα κόμματα που κυβερνούν ακόμη και σήμερα την Ελλάδα.

Το...
δικαίωμα στην εργασία καταργήθηκε, μαζί με το δικαίωμα της πληρωμής. Καταργήθηκε επίσης το δικαίωμα στην εργασιακή μονιμότητα, ενώ υπό διαδικασία πλήρους κατάργησης είναι και η πρόσβαση στις δομές της υγείας και της παιδείας.

Τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας έχει καταργηθεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ενώ υπό καθεστώς ολικής κατάργησης βρίσκεται και το δικαίωμα στην ενημέρωση.

Γενικά, κι επειδή δεν υπάρχει λόγος να πολυλογώ, τις τελευταίες 1500 μέρες έχει καταργηθεί το σύμπαν. Όμως αυτό δεν αποτελεί για τους πολίτες της χώρας σημαντικό πρόβλημα. Γι’ αυτό κι επιλέγουν να παραμένουν σιωπηλοί στα σπίτια τους ή το πολύ-πολύ να δηλώνουν συμμετοχή στις εκπομπές του Νίκου Χατζηνικολάου.

Έτσι, λοιπόν, έρχεται τώρα και η πρόταση να μην γίνονται γενικές συνελεύσεις φοιτητών, αλλά να ψηφίζει ο καθένας από το σπίτι για θέματα που αφορούν αυστηρά τις σχολές τους κι όχι κάτι άλλο γενικότερο που έχει να κάνει με την κοινωνία στην οποία ζουν.

Βέβαια, αυτός είναι και ο στόχος τέτοιου είδους αποφάσεων. Να μην συμμετέχει κανείς σε διαδικασίες που αφορούν το σύνολο, αλλά να φροντίζει μόνο την πάρτη του – και μάλιστα αποκλειστικά ό,τι του έχει επιτραπεί να φροντίζει από την πάρτη του· τίποτα παραπάνω...

Από polyfimoss

greki-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: