10.11.14

Δ. Παπαδημούλης: «Το Μνημόνιο πέθανε...



...ζήτω το νέο Μνημόνιο»...
Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha 989", ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Οι αποφάσεις του Eurogroup και οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ τις προηγούμενες βδομάδες θα μπορούσαν να έχουν...
λεζάντα «το Μνημόνιο πέθανε, ζήτω το νέο Μνημόνιο». Που λέγεται ECCL, δηλαδή «Ενισχυμένη Γραμμή Πίστωσης» που θα δοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας με Memorandum of Understanding. Και Memorandum σημαίνει Μνημόνιο. Από την πρόωρη και «καθαρή» έξοδο στις αγορές που μας έταζαν Σαμαράς και Βενιζέλος εδώ και μήνες, πάμε στο νέο Μνημόνιο. Το μόνο που απομένει για τον Δεκέμβρη, ως αντικείμενο παζαρέματος μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, είναι η «συσκευασία» του πακέτου. Κι έτσι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης θα γίνουν πρασινοκόκκινα κορδελάκια για τη συσκευασία. Εκτιμώ επίσης ότι θα δυναμώσουν οι σκέψεις μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο για εκλογές και πριν την εκλογή ΠτΔ.
Το κυβερνητικό δίδυμο διευκολύνει τους εταίρους του, κάνοντας εμπόριο πατριωτισμού
Οι δανειστές μας θέλουν να αθετήσουν τη ρητή δέσμευση που έχουν αναλάβει από το Νοέμβρη του 2012, ότι θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους, αν εξασφαλιστεί πρωτογενές πλεόνασμα. Και τώρα αποδεσμεύονται από αυτή την υπόσχεση, υπογραμμίζοντας ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. «Πατάνε» ακριβώς στη δήλωση Βενιζέλου περί βιωσιμότητας του χρέους και στη δήλωση Σαμαρά ότι «δεν χρειαζόμαστε κούρεμα, αλλά πιστοποιητικό βιωσιμότητας». Ουσιαστικά δηλαδή, το κυβερνητικό δίδυμο διευκολύνει τους εταίρους του, κάνοντας εμπόριο πατριωτισμού, δεσμεύοντας όμως τα παιδιά και τα εγγόνια μας για δεκαετίες.
Πρέπει να ψαχτούν τα πάντα σε βάθος και να δοθούν εξηγήσεις από όλους
Η υπόθεση των εξοπλισμών και των μιζών στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο. Είναι πλέον φανερό ότι δεν τα «παιρνε» μόνο ο Τσοχατζόπουλος από τους εξοπλισμούς, αλλά πρέπει να ψαχτούν τα πάντα σε βάθος. Στην ανακοίνωση του ΛΑΟΣ δεν υπάρχει λέξη για την «ταμπακιέρα», για τις περίφημες δύο off shore. Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας, το ζήτημα αφορά σε χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς το 2000 και το 2007. Δηλαδή την εποχή που ο κ.Καρατζαφέρης δεν ήταν στην κυβέρνηση. Λίγα χρόνια μετά, με τις ευλογίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και του μιντιακού συστήματος που τους στήριζε και τους στηρίζει, ο κ.Καρατζαφέρης έγινε ο υπεύθυνος και σοβαρός εταίρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Για όλα αυτά, απατούνται εξηγήσεις, όχι μόνο από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ αλλά και από τους χθεσινούς κυβερνητικούς του εταίρους.
Λένε και γράφουν πολλά για την πατρίδα αλλά διαθέτουν off shore ή «ξεπλένουν» χρήμα μέσω Λουξεμβούργου
Έχουμε μια κατηγορία προσώπων στην Ελλάδα, πολιτικών και επιχειρηματιών, ενδεχομένως και δημοσιογράφων, που λένε και γράφουν πολλά για την πατρίδα αλλά διαθέτουν υπεράκτιες εταιρίες ή «ξεπλένουν» τα χρήματά τους μέσω Λουξεμβούργου. Πριν από ενάμιση χρόνο, όλα τα ΜΜΕ βοούσαν επί μια βδομάδα για την περίφημη φοροδιαφυγή της ταβέρνας στην ΄Υδρα. Τα ίδια μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν το ελάχιστο ή αποσιώπησαν εντελώς τη μεγάλη φοροαποφυγή μέσω Λουξεμβούργου και τη συμμετοχή ελληνικών, τότε, εταιριών σε αυτό το σκάνδαλο. «Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ’ αλεύρι» δηλαδή! Φαίνεται πως οι διαφημίσεις επηρεάζουν πολύ την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: