2.11.14

Τσίπρας: Ζητούμε άμεσα εκλογές και αυτοδυναμία‏...

Πρόγευση των όσων θα θέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το απόγευμα της Δευτέρας έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη...
σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που γίνεται στην Αθήνα.

Προκειμένου, λοιπόν, να δοθεί τέλος στην πολιτική και θεσμική αβεβαιότητα, όπως είπε, αλλά και στην αβεβαιότητα ενός εκάστου των πολιτών, πρόσθεσε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και ισχυρή εντολή, εντολή κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε στο να καταδείξει ποια είναι η πολιτική δύναμη που εγγυάται την ασφάλεια, ποια η πολιτική δύναμη που υποθάλπει την ανασφάλεια.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά εγγυάται την αβεβαιότητα και την αστάθεια, χωρίς κοινωνική σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα», ανέφερε συγκεκριμένα. «Γιατί σήμερα με την κυβέρνηση Σαμαρά ο μέσος εργαζόμενος φοβάται αν την επόμενη μέρα θα συνεχίσει να έχει δουλειά, αν και άλλα χαράτσια καταβροχθίζουν το εισόδημά του, αν ο χιλιοκομμένος μισθός και η πενιχρή σύνταξη κοπούν και άλλο».

Στον αντίποδα, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική, οικονομική και πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, γιατί «θα τερματίσουμε αμέσως τη λιτότητα και θα βάλουμε την Ελλάδα να δουλέψει, γιατί μόνο εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την εργασία, το μισθό και τη σύνταξη του μέσου Έλληνα».

Και επανέλαβε το σχέδιό του για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και πολιτικής σταθερότητας, όλων των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων και όλων των Ελλήνων, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την εντολή διακυβέρνησης για ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του, ρήτρα ανάπτυξης, μορατόριουμ αποπληρωμής, εξαίρεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από το Σύμφωνο Σταθερότητας, ευρωπαϊκό New Deal και ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων, όπως είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Οι νεοφιλελεύθεροι μάγοι της λιτότητας στην Ελλάδα όσο πιο πολύ αποτυγχάνουν, τόσο πιο πολύ θα επιμένουν σε ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα. Όμως, ο λαός δεν αντέχει άλλο success story, προειδοποίησε και έβαλλε κατά των πολιτικών λιτότητας, της ευρωπαϊκής δεξιάς και τη «μεταλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας», προειδοποιώντας ότι η Ευρώπη παίρνει «επικίνδυνη, κλειστή στροφή δεξιά», που θα την ρίξει στην αγκαλιά της ακραίας, λαϊκιστικής δεξιάς.

Τέλος, τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος του ΚΕΑ Πιέρ Λοράν, στη δική του παρέμβαση συνέπεσαν στην εκτίμηση ότι μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη όλων των δυνάμεων της Ευρώπης...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: