14.11.14

Είδε... φως στο τούνελ...

Το success story συνεχίζεται απρόσκοπτα, παρά τα στραπάτσα που δέχεται η κυβέρνηση, με αποκορύφωμα την...
άτακτη υποχώρησή της στις αξιώσεις της τρόικας. Σήμερα (Παρασκευή), ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με δημόσια τοποθέτησή του, πανηγύρισε για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (που βλέπουν αύξηση, για πρώτη φορά έπειτα από 6 χρόνια βαθιάς ύφεσης, για το ελληνικό ΑΕΠ στο τρίμηνο του 2014), βιάστηκε να πανηγυρίσει, τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών κρατά χαμηλούς τόνους, αναμένοντας τα τελικά στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν τα προσωρινά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.  

Σε κάθε περίπτωση, τα όποια νούμερα δεν μπορούν να αποτυπώσουν την κατάσταση στην πραγματική οικονομία, που μόνο ανάπτυξη δεν φανερώνουν, κάνοντας έτσι τα όποια θετικά στοιχεία που ανακοινώνονται να μοιάζουν με «μαγική εικόνα». 

«Σας είχαμε υποσχεθεί ότι η χώρα θα βγει από το τούνελ της μεγάλης ύφεσης. Αυτό είναι πια πραγματικότητα. Η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη είναι γεγονός!», δήλωσε ο πρωθυπουργός,  συμπληρώνοντας πως η ανάκαμψη άρχισε ήδη «και μάλιστα με μεγαλύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι».

"Όσοι αμφισβητούσαν την ανάκαμψη, διαψεύστηκαν πανηγυρικά", είπε επίσης ο πρωθυπουργός, ρίχνοντας βολές κατά της αντιπολίτευσης, για να καταλήξει με την υπόσχεση ότι "η ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς"...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: