13.11.14

«Εργαλείο»...

  
... για τους 180 θέλει ο Σαμαράς τη συνταγματική αναθεώρηση ...
Την Προεδρική Εκλογή με τη Συνταγματική Αναθεώρηση συνδέει ευθέως ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, κάτι το οποίο αποκαλύπτει...
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ στο σημερινό του φύλλο.

Στην εισήγηση του στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία «νέα εθνική ορατότητα, χωρίς την ομίχλη της αστάθειας, των κλυδωνισμών και της ακυβερνησίας». «Αυτό λοιπόν» πρόσθεσε «είναι και ένα αληθινό πεδίο συναίνεσης: Να εκλέξουμε όλοι μαζί τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμβάλουμε όλοι μαζί στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ώστε όλα να γίνουν πιο γρήγορα, πιο ομαλά και πιο δημοκρατικά».

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η κοινοβουλευτική 4ετία θα εξαντληθεί και ότι μέχρι το Ιούνιο του 2016 υπάρχει επαρκής χρόνος για να τελειώσει η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η δεύτερη φάση από την επόμενη Βουλή.

«Κι αυτός» όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι ένας λόγος παραπάνω, για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ομαλά, στις αρχές του επομένου έτους και για να μην διακοπεί η διαδικασία της Συνταγματικής μας  Αναθεώρησης».
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, είναι «η ώρα να αλλάξουμε το Σύνταγμα» και ότι «ήρθε ο σωστός χρόνος να διαμορφώσουμε και να καταθέσουμε, τα ταχύτερο δυνατό, την πρότασή μας για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Και ο στόχος μας είναι στις αρχές του 2017 η Ελλάδα να έχει καινούργιο Σύνταγμα!»

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «η αλλαγή του Συντάγματος είναι η κορυφαία μεταρρύθμιση, είναι το επιστέγασμα όλων των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων, αυτών που έχουν ήδη γίνει κι αυτών που προγραμματίζονται από δω και στο εξής. Ώστε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Ελλάδα να έχει αλλάξει εντελώς και πρόσωπο και σελίδα και δυναμική».

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: