5.11.14

Ένταση στη Βουλή με αποχωρήσεις και γκρίνιες...

Τεράστια ένταση με αφορμή την κατάθεση των ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια με τη μορφή τροπολογίας και...
όχι νομοσχεδίου επικράτησε πριν από λίγο στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί από την συνεδρίαση της Επιτροπής καταγγέλλοντας απαξίωση του Κοινοβουλίου. Με την έναρξη της συνεδρίασης η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο όπου έχει κατατεθεί η τροπολογία Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κυριάκο Βιρβιδάκη να προγραμματίσει ειδική κοινή συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής και της επιτροπής παραγωγής εμπορίου η οποία είναι και αρμόδια για την τροπολογία.

Το αίτημά της ωστόσο δεν έγινε δεκτό από τον κ. Βιρβιδάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι ούτως ή άλλως η τροπολογία είναι εκπρόθεσμη για την Επιτροπή και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια. Ο κ. Βιρβιδάκης υπενθύμισε δε, ότι η διαδικασία έχει αποφασιστεί και έχει κλείσει από την πρώτη συνεδρίαση και πως τις κοινές συνεδριάσεις δεν τις αποφασίζει η επιτροπή αλλά ο Πρόεδρος της Βουλής.

Η ένταση που προκλήθηκε ήταν τεράστια με την κα Κωνσταντοπούλου να μιλάει για απολυταρχικό καθεστώς και να καταγγέλλει τον κ. Δένδια πως εμφανίστηκε την Δευτέρα στην επιτροπή, λίγες μόνο ώρες πριν να ορκιστεί Υπουργός Άμυνας προκειμένου να διαφημιστεί μετά Βαΐων και κλάδων. Το οργισμένο ύφος της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βιρβιδάκη ο οποίος απάντησε: «Να μάθετε τρόπους και συμπεριφορά». Ο Πρόεδρος της Επιτροπής μάλιστα σε μια σπάνια για τα κοινοβουλευτικά χρονικά κίνηση, σηκώθηκε από τη θέση του όπως ορίζει ο κανονισμός προκειμένου να ανακαλέσει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην τάξη. Η κίνησή του ενόχλησε την κα Κωνσταντοπούλου η οποία φώναξε: «Για ποιον λόγο σηκώνεστε κύριε Βιρβιδάκη;».

«Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός έχει εγκαταλειφθεί κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που ευτελίζει το Κοινοβούλιο.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι πέρα από την αντιπολίτευση δυσαρέσκεια για την κατάθεση τροπολογίας και όχι νομοσχεδίου εκφράστηκε και από το ΠΑΣΟΚ. «Ο τρόπος που ήρθε η τροπολογία δεν ήταν ο ορθότερος» τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας, όμως πως την κάνουν αποδεκτή, καθώς δεν είναι μόνο διαδικαστικό θέμα, αλλά θέμα ουσίας και είναι κάτι που το περιμένει όλη η χώρα...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: