27.11.14

Μνημόνια αυτοί, αγώνες εμείς...


Στη σημερινή 24ωρη πανεργατική απεργία στρέφονται τα βλέμματα των εργαζομένων της χώρας. Μία απεργία που έχει ανακοινωθεί πριν από περίπου ένα μήνα από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ με την προσδοκία να...
λάβει χαρακτήρα μιας μεγάλης παλλαϊκής κινητοποίησης.
«Εν όψει των νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζονται -για ακόμη μία φορά- να επιβάλουν στον ελληνικό λαό κυβέρνηση και τρόικα, η γενική απεργία ΑΔΕΔΥ–ΓΣΕΕ πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό και πολιτικό γεγονός», αναφέρουν οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, καλώντας σε μαζική συμμετοχή το σύνολο των κοινωνικών ομάδων, ώστε η σημερινή κινητοποίηση «να γίνει καταλύτης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις αποφασίζουν και τις στηρίζουν. Να αποτελέσει μια ευκαιρία για κάθε εργαζόμενο και άνεργο, συνταξιούχο και νέο, να μετατρέψει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή του σε οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη δογματική εμμονή κυβέρνησης και τρόικας στις πολιτικές λιτότητας και φοροεπιδρομών που συνεχίζονται μέσα και από τον νέο προϋπολογισμό. Απεργούν και αγωνίζονται κατά των κυβερνητικών μέτρων που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα, αυξάνουν την ανεργία και μετατρέπουν την οικονομική κρίση σε ανθρωπιστική, στοχεύουν στην κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας.
Στον δημόσιο τομέα, οι αντιδράσεις επεκτείνονται και στην πολιτική της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, με την άμεση μείωση μισθών και συντάξεων και τις χιλιάδες νέες απολύσεις που προειδοποιούν οι υπάλληλοι ότι θα προκύψουν μέσω της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» των συμβάσεων. Οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ανάλογα με τον χρόνο συζήτησης του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή.
Οι συγκεντρώσεις
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. Στο σημείο καλούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και πολλές άλλες Ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το ΠΑΜΕ καλεί στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.
Στη Θεσσαλονίκη η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί την ίδια ώρα μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου.
Προσυγκεντρώσεις:
-Στα Χαυτεία, στις 10.30, καλεί το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ).
-Την ίδια ώρα, στο Μουσείο, καλούν πρωτοβάθμια σωματεία, αριστερά σχήματα και οργανώσεις και αναρχικές πρωτοβουλίες.
-Στη Σταδίου και Σανταρόζα καλεί στις 10.30 η Ταξική Πορεία.
-Το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημίων καλεί στις 11 π.μ., στην πλατεία Κοραή.
Από πλευράς ΠΑΜΕ οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί για τις 10.30:
-Πλατεία Κάνιγγος: οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι, εργαζόμενοι στην ξυλεία, σε επισιτισμό–ξενοδοχεία, έμποροι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, λογιστές, καθαριστές/ιες, μεταφορείς, υπάλληλοι δημόσιας και ιδιωτικής υγείας, χρηματοπιστωτικού τομέα, τηλεπικοινωνιών, καλλιτέχνες, ΜΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, Κεντρικού Τομέα.
-Πλατεία Βάθη: σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς εργαζόμενοι τροφίμων, Τύπου & χάρτου, μετάλλου, φαρμάκου, ενέργειας, ιματισμού, ΕΥΔΑΠ και στη χημική βιομηχανία.
-Πλατεία Καραϊσκάκη: εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς ΟΤΑ & δημόσιου τομέα.
-Πλατεία Εθν. Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): συνταξιούχοι.
-Χαυτεία: εκπαιδευτικοί.
-Προπύλαια: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και μαθητές.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: