21.11.14

Αυτός είναι ο δημιουργός του "μπλέντερ με τα κορμιά"...




Τι απαντά ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής,  για την "αβλεψία" του υπουργείου Παιδείας.

ΦΩΤΟ...
Το έργο τέχνης με τα ματωμένα κορμιά που πολτοποιούνται σε ένα μπλέντερ, που από «αβλεψία» όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας βρισκόταν επί δέκα χρόνια στο βιβλίο Φυσικής της Ε΄δημοτικού, είναι ένα από τα διάσημα έργα του...
Ιάπωνα καλλιτέχνη Άιντα Μακότο.
ΒΙΝΤΕΟ-Αυτός είναι ο δημιουργός του μπλέντερ με τα κορμιά
Το «Μπλέντερ», όπως είναι ο τίτλος του επίμαχου έργου, είναι ένας πίνακας (ακρυλικό σε μουσαμά, 290Χ210,5 εκ.) κι ανήκει στη συλλογή Τακαχασάκι που εκτίθεται στην πινακοθήκη Μιζούμα.
Ο 49χρονος καλλιτέχνης θεωρείται ένα από τα τρομερά παιδιά της Ιαπωνίας με οξύ καλλιτεχνικό λόγο που προκαλεί. Τα έργα του δεν περιορίζονται στη ζωγραφική αλλά φιλοτεχνεί manga, βίντεο, φωτογραφία, γλυπτική και εγκαταστάσεις.

Τι απαντά ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το βιβλίο της Ε΄Δημοτικού

«Οφείλαμε να ελέγξουμε καλύτερα τις εικόνες που μπήκαν στο βιβλίο» σημείωσε ο κ. Σωτήρης Γκλαβάς, πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη φωτογραφία με το μπλέντερ, στο οποίο περιέχονται άνθρωποι και η οποία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εδώ και δέκα χρόνια στο βιβλίο της Ε’ Δημοτικού.
Ο κ. Γκλαβάς σημείωσε ότι έχει δώσει εντολή από χθες να φύγει η επίμαχη φωτογραφία από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου.

«Η φωτογραφία ήταν πολύ μικρή, χρειάζεται κάποιος να χρησιμοποιήσει μεγεθυντικό φακό για να αντιληφθεί ότι το περιεχόμενο του μπλέντερ είναι άνθρωποι» σημείωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου μιλώντας στο ΣΚΑΙ, υπογραμμίζοντας ότι ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δέκα χρόνια κανείς δεν είχε αντιληφθεί την εικόνα.

«Ήταν ένα τεράστιο λάθος, ηλεκτρονικά έχει ήδη διορθωθεί» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι το εν λόγω εγχειρίδιο έχει πάρει πάρα πολύ καλές κριτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: