5.11.14

Κακλαμάνης: Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Σαμαράς, όχι ο Χαρδούβελης...

Κακλαμάνης: Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Σαμαράς όχι ο Χαρδούβελης  
Ενας-ένας οι βουλευτες της ΝΔ... αδειάζουν τον άνευρο Γκίκα...
Μετά τον Τζαμτζή ο οποίος δήλωσε ότι ο Χαρδούβελης δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση και ο  Κακλαμάνης, μιλώντας στον Real Fm, ανέφερε ότι την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός.
«Την...
κυβέρνηση εκπροσωπεί, κατά κύριο λόγο ο πρωθυπουργός και κατά δεύτερο λόγο, ως συμμετέχων κόμμα, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης», είπε αρχικά ο βουλευτής της Ν.Δ και πρόσθεσε:
«Εγώ δεν υποτιμώ τους υπουργούς, αλλά το ότι μπορεί να έχει μία διαφορετική άποψη ο κ. Χαρδούβελης, αυτό θα το δούμε μέχρι τέλους, ποια άποψη τελικώς θα είναι πιο φερέγγυα και πιο αξιόπιστη. Αλλά και ο κ. Χαρδούβελης στην ουσία τι είπε; Δέχθηκε για τα 11,4 δισ., είπε ότι θα υπάρχει μία επιτήρηση, εγώ θέλω να δω τι είναι αυτή η επιτήρηση, τι θα περιέχει και πόσο αυστηρή θα είναι και κυρίως τι θα προϋποθέτει από εμάς. Γιατί π.χ. επιτήρηση για τους προϋπολογισμούς όλων των χωρών της Ευρωζώνης ξέρετε ότι ισχύει για όλους σε σχέση με το 3% του ελλείμματος». 
Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε: «Δεν λείπουν μόνο αριθμητικά, γιατί το κλίμα το πολιτικό είναι τέτοιο που δεν δίνει ξεκάθαρο θετικό πρόσημο. Αν όμως έχει δρομολογηθεί η διευθέτηση του χρέους εκτιμώ ότι το πρόσημο το πολιτικό θα είναι διαφορετικό τον Φεβρουάριο. Αυτό ξέρει και αυτό φοβάται ο κ. Τσίπρας και γι’ αυτό επιμένει, σώνει και καλά, να γίνουν εκλογές τον Νοέμβριο».
Και σημείωσε: «Αν μιλάγαμε για την Κυριακή σας λέω όχι, ότι δεν θα είχαμε τους 180 βουλευτές. Σας λέω όμως, με το σκεπτικό που σας ανέλυσα, τότε, μπορώ να σας πω το αντίθετο. Χωρίς να με ρωτήσετε ονόματα γιατί δεν επιτρέπεται να αναφέρω. Γιατί μιλάω με συναδέλφους. Εχω βρει ανθρώπους και μου είπαν “αυτό είναι άλλο πράγμα και θα το σκέφτομαι”. Και μέσα από κόμματα συγκεκριμένα, όχι μόνο από ανεξαρτήτους».
Στο ερώτημα σχετικά με την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ο βουλευτής Α’ Αθήνας απάντησε: «Δεν είναι μόνο το πρόβλημα της Τουρκίας. Εγώ εδώ κι ένα χρόνο και σε συνέντευξή μου στη Realnews και στον σταθμό σας, είχα πει ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης, που τα κράτη αναγκαστικά ρίχνουν το βάρος τους κυρίως εκεί, είναι σχετικώς ευάλωτα στα εκκρεμή εθνικά τους θέματα, που μπορούν να πάνε να μας επιβάλλουν λύσεις που είναι έξω από το διεθνές δίκαιο, αλλά και αυτά που και εμείς επιθυμούμε και πιστεύουμε. Δεν είναι μόνο το θέμα της Τουρκίας. Η σημαία που πέταξε πάνω από το γήπεδο του Βελιγραδίου, αν βλέπατε τον χάρτη, δεν ήταν ότι θέλουν να πάρουν μόνο το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, έφτασε μέχρι τη Λάρισα». 
Και σημείωσε: «Εκεί το κατεύθυνε το θέμα ο αδερφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας που είναι γνωστός εθνικιστής. Τον Εντι Ράμα τον είχα γνωρίσει σαν δήμαρχο. Είναι εθνικιστής ο άνθρωπος, κρύβεται πίσω από τον σοσιαλιστικό μανδύα, αυτά είναι γνωστά. Δεύτερον, εθνικισμός των Σκοπίων. Εχουμε τρία ανοιχτά μέτωπα. Η Τουρκία δεν χτυπάει την Κύπρο. Εγώ πιστεύω ότι αυτό προϊδεάζει. Την Τουρκία την ενδιαφέρει η ΑΟΖ του Καστελόριζου και είναι προφανές ότι δίνει προειδοποίηση γι’ αυτό και όχι για την Κύπρο. Την Κύπρο δεν τολμά να την αγγίξει από τη στιγμή που είναι εταιρείας ισραηλινών και αμερικάνικων συμφερόντων εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει να τους βάλει χέρι η Τουρκία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: