4.11.14

Η Άρια Αγάτσα πάνω από κορυφαίους αθλητικούς συντάκτες της ΝΕΡΙΤ! ...



Το αθλητικό επιτελείο της ΝΕΡΙΤ που πρόκειται να αναλάβει από τον επόμενο χρόνο σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, θα έχει πολλή δουλειά: μεταδόσεις, δελτία, εκπομπές, αποστολές, εξειδικευμένες...
περιγραφές – λόγου χάρη στίβου, κολύμβησης κλπ –, αλλά οι ελλείψεις σε στελέχη ΟΥΣΙΑΣ στη δεκαεξαμελή ομάδα είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Στο αθλητικό επιτελείο, λόγου χάρη, υπάρχει η πολυκομματική πολιτευτής Άρια Αγάτσα και απουσιάζει ο Μάκης Τσίλκος, ένας από τους ελάχιστους συντάκτες στίβου, με πολύχρονη παρουσία στα έντυπα μέσα, στην ΕΡΤ και στην ΕΡΑ, άριστος γνώστης τού αντικειμένου, και με άπειρες ώρες μεταδόσεων από ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. 
Ο Τσίλκος είναι εκτός 16άδας και η Αγάτσα έβδομη με 4.117 μόρια. Η βαθμολογία, βέβαια, έχει και άλλες πολλές εκπλήξεις, πολλά θαυμαστικά και αναρίθμητα ερωτηματικά. 
Κορυφαία αθλητική συντάκτρια της ΝΕΡΙΤ, λόγου χάρη, είναι η Βίκυ Σπύρου, 1η με 4.373 μόρια. Καλή, άξια και μπράβο της. Αλλά ποιο είναι το βιογραφικό της και πόσο καλύτερο από εκείνο του 2ου Αντώνη Λαγού (που έχει υπάρξει επικεφαλής του αθλητικού τμήματος των «Νέων» και στέλεχος του ΔΟΛ), του 3ου Βαγγέλη Ιωάννου (βασικότατος στο ρεπορτάζ μπάσκετ και στη μετάδοση αγώνων), του 4ου Γιάννη Δάρρα (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών), του 9ου Πάνου Σαμαρά (παλιός «εφημεριδάς», στέλεχος του ραδιοφώνου) ή του Χρήστου Κοντού («Καθημερινή» επί χρόνια, «Φίλαθλος», πάμπολλες αποστολές σε Μουντιάλ και Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεχείς μεταδόσεις ποδοσφαιρικών συναντήσεων);



Και πόσο καλύτερη είναι η Βίκι Σπύρου, η Άρια Αγάτσα ή η Αικατερίνη Αναστασοπούλου από τον εμπειρότατο στο ραδιόφωνο Βασίλη Παπανικολάου που έμεινε έξω από τη δεκαεξάδα και βρίσκεται στην εξέδρα; Πόσο πιο έμπειρη και ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΗ είναι η πρασινογάλαζη πολιτικός Αρια Αγάτσα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ΝΕΡΙΤ; Να τη δούμε να μεταδίδει ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβο και… πολεμικές τέχνες και μετά να τελειώσουμε ως δημοσιογράφοι!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Και μην πει κανείς «ναι, αλλά κάποιοι είχαν πτυχία ΑΕΙ και κάποιοι όχι». Γιατί πτυχιούχοι είναι όλοι (άσχετο αν ανάμεσά τους υπάρχουν και πτυχία από ανοιχτά πανεπιστήμια, ακόμα και της Κύπρου, και οι σπουδές έγιναν… δι’ αλληλογραφίας). Οι μεγάλες διαφορές στα μόρια δεν δημιουργήθηκαν από το πόσο μάχιμος στο ρεπορτάζ ήταν ο καθένας και η κάθε μία, από το πόσο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ήταν, αλλά από τις συνεντεύξεις στην αρμόδια επιτροπή. Όπου, κάθου γύρευε με ποια κριτήρια έκριναν και βαθμολογούσαν τα μέλη της. 
 πηγη Harddog

Δεν υπάρχουν σχόλια: