10.11.14

Αγωγή στο «Βήμα» έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος...

 
... λόγω δημοσιεύματος...
Την κατάθεση αγωγής κατά της εφημερίδα «Το Βήμα» ανακοίνωσε την Κυριακή  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Damma Συμμετοχών, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με αφορμή δημοσίευμα με τίτλο: «Ένας ...
πρόεδρος του ΣΕΒ στο δουκάτο της φοροαποφυγής».

Σε δήλωσή του ο κ. Δασκαλόπουλος αναφέρει ότι «η νέα επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μου η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ παραχαράζει τα γεγονότα και διαστρέφει την πραγματικότητα» και προσθέτει μεταξύ άλλων τα εξής:

-«Πράγματι, η διαχείριση της περιουσίας μου γίνεται, μεταξύ άλλων, μέσω της ελληνικής Ανώνυμης Εταιρείας DAMMA Συμμετοχών (DAMMA Holdings S.A.), καθώς και μέσω επενδυτικών funds στο Λουξεμβούργο. Από τα ίδια τα στοιχεία όμως που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα, δεν προκύπτει η παραμικρή παρανομία ή φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ή στο Λουξεμβούργο».

-«Όλες οι συμφωνίες μεταξύ της DAMMA Συμμετοχών Α.Ε. και των διεθνών συνεργατών της είναι κατατεθειμένες στις ελληνικές αρμόδιες αρχές. Ελέγχονται από ορκωτούς ελεγκτές και την εφορία και τα σχετικά στοιχεία δημοσιεύονται κάθε χρόνο».

-«Μέσω των συμφωνιών αυτών, από το Λουξεμβούργο έχει εισρεύσει στην ελληνική εταιρεία του Ομίλου το συνολικό ποσό των 37 εκατ. ευρώ από την ίδρυσή της το 2008 μέχρι σήμερα. Με αυτά τα εισαγόμενα κεφάλαια, η DAMMA Συμμετοχών Α.Ε. πραγματοποιεί τις επενδύσεις της, απασχολεί 45 άτομα και έχει καταβάλει πάνω από 10 εκατ. ευρώ σε φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης».

-«Η έρευνα του ICIJ αποκαλύπτει πράγματι και περιπτώσεις καταχρήσεων που έγιναν από μεγάλες διεθνείς εταιρείες, μέσω ειδικών συμφωνιών με τις φορολογικές αρχές του Λουξεμβούργου. Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες πρακτικές δεν με αφορούν. Ποτέ δεν συνήψα ούτε επεδίωξα συμφωνίες τέτοιας μορφής».

-«Είναι παράλογο να αποδίδεται δόλος σε όποιον έχει επιχειρηματική σχέση με το Λουξεμβούργο», καταλήγει η δήλωση του κ. Δασκαλόπουλου.


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: