4.11.14

Μηλιός: Δεν υπάρχει ανάκαμψη με λιτότητα...

Μηλιός: Δεν υπάρχει ανάκαμψη με λιτότητα"Δεν θα φτάσουμε στο 2,9%, στο 3%, ή στο 2,5%, αλλά στο 0,2 ή το πολύ στο 0,5%"...


Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκαμψη όσο το Δημόσιο κόβει συνεχώς τις δημόσιες δαπάνες και συνεχίζονται οι...
πολιτικές λιτότητας, εκτιμά ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν πρόκειται να φτάσουμε στο 2,9%, στο 3%, ή στο 2,5%, αλλά στο 0,2 ή το πολύ στο 0,5%. Αλλά αυτό δεν είναι ανάκαμψη της κοινωνίας», σημειώνει ο κ. Μηλιός και προσθέτει: «Είναι ανάκαμψη μιας μικρής επιχειρηματικής μερίδας που δεν οδηγεί τα πράγματα σε ένα μοντέλο με κοινωνική συνοχή, με βάση τα ευρωπαϊκά κεκτημένα, αυτά που κέρδισαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια».

Ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «αυτό που σχεδιάζει τώρα η κυβέρνηση είναι κάποιες λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που αφορούν το περαιτέρω ξήλωμα των δικαιωμάτων και της διαπραγματευτικής ικανότητας των εργαζομένων [...]. Όταν συνεχίζονται οι πολιτικές λιτότητας, η ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης έχει να κάνει μόνο με τα πλουσιότερα στρώματα ή τους πολύ πλούσιους και εν πάση περιπτώσει αυτοί δεν είναι τόσοι πολλοί, ώστε να μπορέσουν να τροφοδοτήσουν μια σημαντική αύξηση της ζήτησης».

Ο κ. Μηλιός υποστηρίζει ότι η έκθεση της Ε.Ε. έχει πολιτική χροιά, διότι λέει «"προσέξτε, αν αλλάξει η κυβέρνηση, οι επιχειρηματικές τάξεις θα προβούν αρχικά σε επενδυτική αποχή μέχρις ότου προσαρμοστεί η κυβέρνηση στα μέτρα της". Πράγμα που δεν θα συμβεί -υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο- είναι σαφέστατη η πολιτική χροιά που έχει αυτή η εκτίμηση της Επιτροπής. Επισημαίνω το πιο προφανές, ότι για μία ακόμη φορά κάνουν υπεραισιόδοξες προβλέψεις, όπως είχαν προβλέψει ανάκαμψη το 2011, το 2012, το 2013. Σήμερα μας λένε ότι θα υπάρξει ανάκαμψη σχεδόν 3% το 2015»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: