18.11.14

Στήριξη… με ημερομηνία λήξης...

Οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι ο βασικός λόγος που ο Γκίκας Χαρδούβελης παραμένει στην...
θέση του υπουργού Οικονομικού. 

Τόσο στο Μαξίμου όσο και στα κόμματα της συγκυβέρνησης επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια. Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «ξιφουλκούν» με δημόσιες δηλώσεις τους εναντίον του υπουργού Οικονομικών. 

Ωστόσο ο ίδιος εκτιμά πως οι αντιδράσεις είναι μεμονωμένες και πως θα επιτελέσει το έργο που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός. 

Με στόχο να κατευνάσει τις αντιδράσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος παρείχε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Οικονομικών. "Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, η κυβέρνηση είναι ενιαία και ο κ. Χαρδούβελης απολαμβάνει απολύτως της εμπιστοσύνης και της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Και να σας πω και κάτι: προφανώς τη δημοσιονομική πολιτική και τη δημοσιονομική υπευθυνότητα την έχει ο υπουργός των οικονομικών. Το υπουργείο οικονομικών επί Χαρδούβελη είναι εκείνο που πέτυχε αυτές τις θετικές ρυθμίσεις από τις οποίες ωφελούνται 4 εκατομμύρια Έλληνες" είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Βούλτεψη. 

Δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα στήριξη στο πρόσωπο του Γκίκα Χαρδούβελη μετά το τέλος της συνάντησης του Α. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου στο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός που δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου, συνιστά ψυχραιμία. Στην ίδια γραμμή είναι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καθώς εκείνο που προέχει είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. 

Το βέβαιο είναι το γυαλί στις σχέσεις του Μαξίμου με τον Γκίκα Χαρδούβελη έχει «ραγίσει» για τα καλά. Μέσα σε πέντε μήνες ο υπουργός Οικονομικών κατάφερε να δημιουργήσει πολλές αντιπάθειες, στο εσωτερικό των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και να κάνει τον πρωθυπουργό να χαρακτηρίσει «λαθάρα» την «γκάφα» με τον ΕΝΦΙΑ. Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως το μέλλον του Γκίκα Χαρδούβελη στον 6ο όροφο στην οδό Νίκης θα είναι σύντομο και όλα θα συζητηθούν μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την τρόικα...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: