21.11.14

Ένα τηλεφώνημα - μυστήριο από το μέγαρο Μαξίμου...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο τουΤετάρτη πρωί, στο γραφείο του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο ισόγειο της Βουλής, χτυπάει ξαφνικά το τηλέφωνο. 
Η ευγενική φωνή δηλώνει ότι ...
καλεί από τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και ζητά από τη γραμματεία του Αλέξη Τσίπρα τα στοιχεία επικοινωνίας του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Νίκου Παππά, τα οποία και δίνονται.
Στη συνέχεια ενημερώνεται ο κ. Παππάς για το αναπάντεχο τηλεφώνημα και από το γραφείο του γίνεται προσπάθεια να επικοινωνήσουν με τη Γενική Γραμματεία, ώστε να διαπιστώσουν ποιος ήταν εκείνος που κάλεσε. Εις μάτην όμως, καθώς, παρά τις επίμονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν, δεν κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθεί το πρόσωπο που έκανε το αρχικό τηλεφώνημα.
Η ημιτελής απόπειρα τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αποκαλύπτει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», επιβεβαιώνει τις φήμες που κυκλοφορούσαν από τις αρχές της εβδομάδας ότι επίκειται συνάντηση των δύο αντρών.
Το αίτημα για το ραντεβού επανέφερε πρώτος δημόσια ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, Δημ. Παπαδημούλης, ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης δήλωσε την Τετάρτη πως η απάντηση σε ενδεχόμενη πρόσκληση θα είναι θετική, αρκεί να αφορά είτε συνάντηση των δύο είτε σύσκεψη αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα «βραχυκύκλωσε» προσωρινά με την παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επιθυμούσε να είναι παρών στη συνάντηση, κάτι που δεν έβρισκε σύμφωνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Το τηλεφώνημα μπορεί να μην ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, όμως το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το προσεχές χρονικό διάστημα παραμένει ορθάνοιχτο.
Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση επί 2,5 χρόνια δεν έχει υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση ή έστω τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης και μάλιστα στην κρισιμότερη περίοδο για τη χώρα από το 1974.
 
 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: