4.11.14

Ο πρωθυπουργός στο Μπρονξ...

Μετά την ενημέρωσή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τις σκέψεις και τις προθέσεις του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αντώνης Σαμαράς, παρέκαμψε...
τον Ευάγγελο Βενιζέλο που έβαζε σε τριάδες τους εναπομείναντες με τους οποίους θέλει να κάνει δημοκρατική παράταξη, και έκανε δηλώσεις. Επιβεβαίωσε δε και την εξαιρετική του φυσική κατάσταση με την σταθερότητα των βημάτων του στον κήπο του προεδρικού μεγάρου. Από την δήλωσή του μάθαμε ότι  «ο κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι απόψε πρόωρες εκλογές. Αυτό δηλαδή το οποίο δεν θέλει, απεύχεται ο ελληνικός λαός και εκείνο το οποίο φοβούνται οι ξένες αγορές. Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω ότι οι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν. Γιατί έχω την βαθιά πεποίθηση ότι οι έλληνες βουλευτές, υπεύθυνα σκεπτόμενοι τον Φεβρουάριο, θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Διανύσαμε πολύ δρόμο, παρά πολύ δρόμο,  για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα».

Μάθαμε, δηλαδή, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο Τσίπρας θέλει σίγουρα πρόωρες εκλογές. Εμείς το ξέραμε αλλά ο κ. Σαμαράς δεν πίστευε την Βούλτεψη που το έλεγε και ήθελε να το ακούσει από μια πιο έγκυρη πηγή και δεν είχε ορκιστεί ακόμη βουλευτής ο Πλεύρης.

Μόλις άκουσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άδραξε την ευκαιρία να επαναλάβει την βεβαιότητα του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν εκλογές. Γιατί; Μα θέλει και ρώτημα; Διότι πιστεύει πως έχει κάνει μαγνητική τομογραφία στη βούληση των βουλευτών οι οποίοι θα ψηφίσουν και θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος. Τέτοια βεβαιότητα δεν είχε ούτε η Περιστέρη όταν την ρώτησε για το περιεχόμενο του τάφου στην Αμφίπολη. Ίσως να οφείλεται όμως αυτή του η βεβαιότητα στο γεγονός ότι μιλά τρεις φορές την μέρα με τον Θεό αυτοπροσώπως. Ίσως θα έπρεπε να τον καλέσει ο εισαγγελέας να του εξηγήσει αυτή τη σιγουριά για να μην κάθεται και χάνει την ώρα του ρωτώντας να μάθει αν υπάρχει «κουμπαράς». Αυτά για τις ανατινάξεις στον δρόμο που διανύσαμε τα αφήνω πλήρως ασχολίαστα γιατί ο κ. Σαμαράς κρατάει ακόμη στα χέρια την απασφαλισμένη χειροβομβίδα που του παρέδωσε ο πάλαι ποτέ συγκάτοικός του κι ο Παπαδήμας και δεν επιθυμώ να του δημιουργήσω άγχος που θα επιτείνει, ένεκα της κούρασης, την αστάθεια και το πιθανό τρέμουλο στην παλάμη του.

Θέλω να σταθώ για μια στιγμή στην επαναλαμβανόμενη παρατήρησή του ότι τις εκλογές τις απεύχεται ο ελληνικός λαός και οι αγορές. Τέτοια ομοθυμία λαού και αγορών είχαμε καιρό να δούμε. Διότι να συμφωνεί ο λαός υπακούοντας τις αγορές είναι λογικό αλλά το αντίθετο μπορεί να είναι επικίνδυνο. Για τις αγορές. Κι αυτό γίνεται χειρότερο, για τις αγορές, διότι όπως υπενθύμισε ο κ. Χαρδούβελης, θα ζούμε πολλά χρόνια ακόμα με τους δανειστές μας, γεγονός που δεν διευκρίνισε αν είναι ευχάριστο ή δυσάρεστο, για τον λαό. Ας είναι.

Δέχομαι ότι είναι σχετικά εύκολο να ρωτά κανείς τον λαό του, ελπίζοντας πως, ο λαός, ακόμη κι αν κάνει πλάκα, θα του δώσει μια απάντηση κοντά στις πραγματική του βούληση. Αλλά να ρωτά τις αγορές; Αυτό δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Οφείλω να σκεφτώ την προστασία. Του πρωθυπουργεύοντος. Ο λαός ας φροντίσει μόνος του. Να ρωτάς, λοιπόν, τις αγορές είναι πιο επικίνδυνο από το να βρίσκεσαι στις τρεις τα χαράματα στο Μπρονξ, κρατώντας ασημένιο χαρτοφύλακα, φορώντας ρόλεξ και να ρωτάς την συμμορία της γωνίας προς τα που πάνε για την κεντρική ομοσπονδιακή τράπεζα γιατί θέλεις να κάνεις κατάθεση ομολόγων. Κινδυνεύεις να βρεθείς ενώπιον πολύ δυσάρεστων καταστάσεων...
alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: