26.11.14

Σε νοσοκομείο του Μανχάταν ο Αναστασιάδης...

Σε νοσοκομείο του Μανχάταν ο ΑναστασιάδηςΟ πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα υποβληθεί σε...
διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μανχάταν Μάουντ Σάιναϊ.

Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει και την ερχόμενη Τρίτη 2 Δεκεμβρίου. Ο Κύπριος πρόεδρος αναμένεται να φθάσει στη Νέα Υόρκη την Κυριακή, μέσω Λονδίνου.

Την επέμβαση θα κάνει ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ Άνταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου και ο οποίος θεωρείται από τους πρωτοπόρους ερευνητές στη μέθοδο επισκευής της μιτροειδούς βαλβίδας. Επίσης, είναι ο συν-εφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας (ελάχιστα επεμβατική).

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης συνεργάζονται αρκετοί ελληνικής καταγωγής γιατροί, όπως ο επεμβατικός καρδιολόγος, Γιώργος Ντάγκας, συνεργάτης του δρ. 'Ανταμς και το καρδιοχειρουργικό τμήμα του παρουσιάζεται ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Όπως δήλωσε στη Λευκωσία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, η μετάβαση του προέδρου Αναστασιάδη σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού «κρίθηκε αναγκαία λόγω της εξειδίκευσης του εν λόγω ιατρικού κέντρου σε ανάλογες διορθωτικές επεμβάσεις»...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: