15.11.14

Μέρκελ: ίσως νέες κυρώσεις στη Ρωσία ...

Η  Άνγκελα  Μέρκελ στη συνόδο κορυφής των  G20 στην Αυστραλία.

Η Άγγελα Μέρκελ άφησε να εννοηθεί σήμερα, Σάββατο, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει σε Ρώσους αξιωματούχους λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.
  «Η...
παρούσα κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική», είπε η καγκελάριος της Γερμανίας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των  G20 στο Μπρίσμπαν της Αυστραλίας. «Επί του παρόντος συζητείται η ένταξη στον κατάλογο (των κυρώσεων) και άλλων προσώπων», δήλωσε.
Η κ. Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί κατ' ιδίαν στο Μπρίσμπαν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Όμως, ανέφερε ότι δεν αναμένει κάποιες «αιφνιδιαστικές, σημαντικές αλλαγές» από τις συνομιλίες αυτές.
Η σύνοδος αυτή, που επρόκειτο να επικεντρωθεί σε οικονομικά ζητήματα, έχει μετατραπεί σε αναμέτρηση μεταξύ των ηγετών της Δύσης και του Ρώσου προέδρου, μετά τις πληροφορίες ότι ρωσικά στρατεύματα διείσδυσαν στην ανατολική Ουκρανία.
Ωστόσο, η Ρωσία διαψεύδει ότι έχει στείλει δυνάμεις της για να ενισχύσουν τους φιλορώσους αυτονομιστές στην περιοχή αυτή.
Από το Κίεβο έγινε γνωστό σήμερα ότι άλλοι τρεις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και των αυτονομιστών, ανεβάζοντας στους 7 τους στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες.
Επίσης, σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, και τραυματίστηκαν δώδεκα πολίτες από πυρά του πυροβολικού εναντίον του χωριού Γκορλίφκα, μιας κοινότητας που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: