4.11.14

ΣΥΡΙΖΑ: Όμηρος της έντασης ο πρωθυπουργός...

Στην πρόταση που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια προκειμένου να...
καθοριστεί ο χρόνος διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών αλλά και να διερευνηθούν οι δυνατότητες σύγκλισης για το όνομα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα επιμείνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι η πρόταση αυτή είναι η μοναδική που εγγυάται και εξασφαλίζει ομαλές συνθήκες στη χώρα στην πορεία προς τις εκλογές, δυναμώνει έναντι των δανειστών τη διαπραγματευτική μας βάση, αλλά και-μέσω της κάλπης-οδηγεί στην πολιτική σταθεροποίηση της χώρας.

Ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξομολογείται στους συνεργάτες του ότι ανησυχεί πολύ από το ενδεχόμενο η παρούσα κυβέρνηση να επιχειρήσει να υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές ή ακόμα-ακόμα, σύμφωνα πάντα με την Κουμουνδούρου, συμφωνία και για τα εθνικά θέματα. 

Επιπλέον, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα εμφανιστεί «αδύναμος» και «όμηρος» των στελεχών του κόμματός του που τον καλούν να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. 

Επίσης εκτιμούν ότι δεν θα προσκαλέσει σε συνάντηση τον Αλέξη Τσίπρα για τους ίδιους ακριβώς λόγους και, συνεπώς, έχουν οι ίδιοι τη δυνατότητα να «καρπωθούν» τα πολιτικά οφέλη από την υποστήριξη της γραμμής της συνεννόησης.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, άλλωστε, συνειδητοποιώντας τις δυσκολίες σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, επιδιώκει να προωθήσει από τώρα την ιδέα της εθνικής συνεννόησης...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: