18.11.14

Σε ελληνικό εργαστήριο ο σκελετός της Αμφίπολης...

 Σε ελληνικό εργαστήριο ο σκελετός της Αμφίπολης 
Στο μικροσκόπιο ελληνικού εργαστηρίου θα τεθεί, κατά πάσα πιθανότητα, ο σκελετός που αποκαλύφθηκε στην Αμφίπολη. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Πολιτισμού εκπονεί ειδική μελέτη για...

τα εκατό μαρμάρινα μέλη του περιβόλου που εντοπίστηκαν στη λίμνη Κερκίνη. Όταν δρομολογηθεί το έργο για την αναστήλωση του μνημείου, θα «κουμπώσουν» με τα τμήματα στα οποία ανήκουν.
Ο τρόπος που θα αναδειχθεί το μνημείο στο λόφο Καστά συζητείται τις τελευταίες εβδομάδες, στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το επιβεβαιώνει η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη: «Αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει. Όμως, το τι τελικά θα αποφασιστεί εξαρτάται από τα αποτελέσματα της γεωφυσικής διασκόπησης του Τύμβου. Από το αν θα χρειαστεί, δηλαδή, να διευρύνουμε την ανασκαφή».
Στην περίπτωση που η γεωφυσική έρευνα «δείξει» και άλλους τάφους, «τότε το έργο της αποκατάστασης και της ανάδειξης θα περιλαμβάνει, όπως είναι φυσικό, το σύνολο του χώρου», διευκρινίζει η κ. Μενδώνη. Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Πολιτισμού, «αυτή τη στιγμή εκπονούνται τα σχέδια του περιβόλου και θα εκπονηθεί ξεχωριστή μελέτη για τα μέλη του που βρέθηκαν στη λίμνη Κερκίνη».
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από τον "Ελεύθερο Τύπο", ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: