17.11.14

Τα «μαύρα ραντεβού» με στρατό, τρόικα και... κάλπες...


Συναντήσεις που έγιναν και συναντήσεις που έπονται απασχολούν τον σημερινό Τύπο. Ένα «μαύρο ραντεβού» του στρατού με τη Χρυσή Αυγή τον περασμένο Οκτώβριο, οι διαπραγματεύσεις για να συναντήσει η κυβέρνηση την τρόικα πριν τις 8 Δεκεμβρίου, αλλά και το ραντεβού με τις...
κάλπες που θα καθοριστεί από τη στάση των ανεξάρτητων βουλευτών, είναι τα κύρια θέματα των σημερινών εφημερίδων.
Ένα «μαύρο ραντεβού» αποκαλύπτει η σημερινή «Εφημερίδα των Συντακτών», μεταξύ των απόστρατων του στρατού και την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, τον περασμένο Οκτώβριο. «Η σκανδαλώδης συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, που εποπτεύεται από το υπουργείο Άμυνας, με εκπρόσώπους της Χρυσής Αυγής αποτελεί πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα του λαού», γράφει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο της. «Η κίνηση αυτή στρέφεται και εναντίον του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, ο οποίος επίσημα κρατά σκληρή στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή», είναι το σχόλιο της «Εφημερίδας των Συντακτών».

«Οι ανεξάρτητοι μπροστά στην κάλπη των 180», είναι ο κεντρικός τίτλος του «Έθνους». «Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαβουλεύσεις -στο προσκήνιο και το παρασκήνιο- για τη συγκρότηση της προεδρικής πλειοψηφίας των 180. Καθοριστικός παράγοντας για τις εξελίξεις είναι η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών, που θα κρίνουν εν πολλοίς και το αποτέλεσμα», γράφει η εφημερίδα.

«Αποδιοπομπαίοι τράγοι» τιτλοφορείται το σημερινό σχόλιο των Νέων. « Η –κατά Σαμαρά-«λαθάρα» με τις βεβαιωμένες οφειλές και τις δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα επιβεβαίωσε ένα πολιτικό παράδοξο: αυτή η κυβέρνηση κατορθώνει να πληρώνει πολιτικό κόστος ακόμη και για ρυθμίσεις που τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής, τόσο στη Βουλή, όσο και στην ελληνική κοινωνία», γράφουν «Τα Νέα». «Μετά τη διαπίστωση αυτή, η αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων – στην οποία επιδίδονται πολλοί στη συμπολίτευση – δεν ωφελεί. Το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών επί δικαίων και αδίκων δεν έχει πολιτική ουσία – ειδικά σε μία κρίσιμη στιγμή, με την έλευση της τρόικας να βρίσκεται ακόμα στον αέρα.», συνεχίζουν. «Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει με ηρεμία στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές: από το αποτέλεσμα θα κριθεί – και όχι από τα παιχνίδια εντυπώσεων», καταλήξει το σχόλιο της εφημερίδας.

Οι μίζες του ΛΑΟΣ απασχολούν την εφημερίδα «Δημοκρατία», που βλέπει στην αποκάλυψη «τρόμο για το σύστημα».

Ανήμερα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που βασικό σύνθημα ήταν το «Ψωμί-ΠΑιδεία-Ελευθερία», το «Έθνος» φιλοξενεί ρεπορτάζ για τη στροφή των πρυτάνεων  σε επιχειρήσεις προκειμένου να καλυφθεί το κενό της κρατικής χρηματοδότησης. «Ιδιώτες χορηγοί στα ελληνικά πανεπιστήμια», είναι ο τίτλος του άρθρου.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: