18.11.14

Τι βγήκε από την τσέπη του Χαρδούβελη;...





ΦΩΤΟ...
Τον υπουργό Οικονομικών περίμεναν οι πολιτικοί συντάκτες να βγει από το Προεδρικό Μέγαρο για την καθιερωμένη δήλωση μετά τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης πλησιάζοντας προς τις κάμερες έβαλε το χέρι στο εσωτερικό του σακακιού του, βγάζοντας ένα...
χαρτί.
Το χαρτί αυτό δεν ηταν η συμφωνία με την τρόικα, δεδομένης της εμπλοκής που υπάρχει ακόμα, αλλά η μακροσκελής δήλωση που ανέγνωσε σε ζωντανή μετάδοση στα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων.

ti-bghke-apo-thn-tseph-toy-xardoybelh-fwto newpost.gr

 Στο γράμμα του, ο Χαρδούβελης επαναφέρει στο προσκήνιο το διακύβευμα της διατήρησης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
«Μπορώ να διαβεβαιώσω τους έλληνες πολίτες ότι θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια θα συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα ενισχύσουμε τους θεσμούς, θα οργανώσουμε το κράτος, θα ανεβάζουμε διαρκώς το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων» σημείωσε.
Αυτά, ξεκαθάρισε, «θα γίνουν σε συμφωνία με τους εταίρους μας. Αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον, το οποίο και υπηρετώ μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητες».

Ο υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε δε να θυμίσει «τι έγινε πριν από λίγο καιρό όταν βρεθήκαμε μπροστά στο χάος των αγορών και τι προσπάθεια κάναμε για να μαζέψουμε το κλίμα».

«Η καλή πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί και από τις δικές μας επιλογές όσον αφορά τη σχέση μας με τους εταίρους μας» τόνισε ο κ. Χαρδούβελης, προσθέτοντας ότι την επόμενη ημέρα μετά το τέλος του παρόντος μνημονίου πρέπει να υπάρχει «μια φιλική σχέση, από την οποία βγαίνουν όλοι κερδισμένοι».

«Η οικονομία θα ανακάμψει ταχύτερα μέσα σε κλίμα στήριξης από τους εταίρους μας» τόνισε.

Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία της επόμενης ημέρας «η διαπραγμάτευσή μας θα είναι σκληρή, ειλικρινής και αποτελεσματική. Θέλουμε συμφωνία που να πηγαίνει τη χώρα μπροστά και θα το πετύχουμε. Σήμερα χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν ωφελούν οι λεονταρισμοί [...]Πρέπει να έρθουμε σε μια ασφαλή για τη χώρα συμφωνία με τους δανειστές εγκαίρως και θα προλάβουμε» εκτίμησε ο Γκ.Χαρδούβελης.

«Ως υπουργός Οικονομικών οφείλω να προασπίζομαι τη δημοσιονομική σταθερότητα και να αντιστέκομαι στο λαϊκισμό» τόνισε δε προς πάσα κατεύθυνση.

Αναφερόμενος δε στη δριμεία κριτική που του ασκείται το τελευταίο διάστημα ο κ. Χαρδούβελης είπε χαρακτηριστικά «κάποιοι, χωρίς κανένα κόστος ή θέλοντας να θολώσουν τα νερά και την πραγματικότητα μόνο το προπατορικό αμάρτημα δεν μου έχουν φορτώσει».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: