14.11.14

ΣΥΡΙΖΑ: Θα υπάρξουν διαρροές στη σημερινή διαδικασία στη Βουλή...



«Η ονομαστική ψηφοφορία τσαλακώνει την εικόνα της κυβέρνησης»...
Να βάλει ένα τέλος στην «επαναστατική γυμναστική» των βουλευτών των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το αίτημά του για ονομαστική ψηφοφορία για την σημερινή τροπολογία της εξαίρεσης του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Παράλληλα επιδιώκει να...
δώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και να υπογραμμίσει ότι επιβεβαιώνεται η βασική κατηγορία που της προσάπτει, ότι δηλαδή «η κυβέρνηση παραμένει απόλυτα ταυτισμένη με όλες τις επιταγές της τρόικας και δεν μπορεί να παρεκκλίνει ούτε στο ελάχιστο, πόσο μάλλον να διαπραγματευθεί καίρια ζητήματα όπως το χρέος».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, «με το θέμα του ΕΝΦΙΑ αν είχαν πραγματοποιηθεί οι μισές απειλές των κυβερνητικών βουλευτών η κυβέρνηση θα είχε πέσει τρεις φορές», παραπέμποντας παράλληλα στις εμφατικές δηλώσεις του Γ. Γιακουμάτου, ο οποίος υποστήριζε πριν από λίγες ημέρες ότι «ούτε με πυρηνική βόμβα δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση».

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα καταγράψει απώλειες στην σημερινή ψηφοφορία, χαρακτηρίζοντας ωστόσο μικρή την πιθανότητα «πολιτικού ατυχήματος». Παρόλα αυτά, μέσα από τις διαρροές που εκτιμάται ότι θα καταγραφούν, στην Κουμουνδούρου στοχεύουν στα αλλεπάλληλα πλήγματα στο κύρος της κυβέρνησης, τα οποία επιδεινώνουν την εικόνα της στο φόντο του ενδεχόμενου πρόωρης προσφυγής στια κάλπες.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης η απόφαση για αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας ήταν δεδομένη, καθώς υπάγεται στη σταθερή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ να «εκθέτει» τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, αναγκάζοντάς τους μετά από τις αντιδράσεις και τις αντιπολιτευτικές κορώνες σε αλλεπάλληλες κυβιστήσεις. 

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: