7.11.14

Σαμαράς: Η Ελλάδα, πρώτα ο Θεός, βγαίνει από την εποχή των μνημονίων...

 
BINTEO...
"Περάσαμε τα πολυ δύσκολα", πιστεύει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και πρώτα ο Θεός, η "Ελλάδα βγαίνει από την εποχή των μνημονίων".
  Απαντώντας σε ερώτηση για το τι πρέπει να περιμένει ο Έλληνας πολίτης από...

δω και πέρα, ο Σαμαράς, είπε τα εξής: «Περάσαμε τα πολύ δύσκολα πιστεύω και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αυτά, τώρα, τα δύσκολα τα αφήνουμε πίσω. Μία πολιτική διάσταση θέλω μόνο να θέσω, ότι το 2012 η Ελλάδα ήταν ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης. Πολλοί προεξοφλούσαν τότε την έξοδό μας από το ευρώ, το 2013 αντίστοιχα η Κύπρος πέρασε από πολύ δύσκολες στιγμές. Σήμερα όμως Κύπρος και Ελλάδα είμαστε προπύργια σταθερότητας πρώτα απ’ όλα για ολόκληρη την περιοχή της αν. Μεσογείου και το λέω αυτό γιατί όχι και τα δύο, αλλά ένα από τα δύο κράτη ή δεν είχαν καταφέρει να μείνουν στο ευρώ ή είχαν διακόψει ή τραυματίσει σχέσεις με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Φανταστείτε την απομόνωση που θα είχαν υποστεί και φανταστείτε κάτι τέτοιο πόσο θα στοίχιζε στα εθνικά μας θέματα».
Και πρόσθεσε: «Πολύ σύντομα λοιπόν πιστεύω ότι η κρίση θα περάσει και στις δύο χώρες. Η Κύπρος πάει ήδη καλύτερα. Η Ελλάδα, πρώτα ο Θεός, βγαίνει οριστικά από την εποχή των μνημονίων, αλλά θα παραμείνουμε, πέρα και πάνω από οτιδήποτε σχέσεις με οποιουσδήποτε δανειστές, όταν αυτές τελειώσουν, εγώ θα επιμείνω σε ένα δρόμο που λέγεται σταθερότητα, σοβαρότητα, μεταρρυθμίσεις, για το καλό του μεγάλου αγαθού που λέγεται ανάπτυξη. Ετσι νομίζω ότι ενισχυόμαστε γεωπολιτικά και οικονομικά».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: